Що додати в тісто на пельмені, щоб воно вийшло ніжним, тонким і не рвалося.
Рецептів тіста для пельменів є багато. Можна приготувати класичне тісто на пельмені на воді, є рецепти на кефірі або ж зовсім без яєць. Але головне завдання такого тіста - воно повинно бути пружним і еластичним, добре та тонко розкачуватися і не рватися.
Раніше ми розповідали, як приготувати млинці на молоці, щоб вони вийшли ажурними.
Це універсальний рецепт тіста, яке підійде для будь-якої начинки. Для приготування вам знадобиться:
Вбийте яйце в борошно, додайте сіль, олію і поступово вливайте молоко. Замісіть тісто і добре його вимісіть. Залиште на 10-15 хвилин, а краще загорніть в плівку і приберіть в холодильник на годину, щоб "спрацювала" клейковина.
Порада: температура всіх інгредієнтів для тесту повинна бути однаковою.
Тісто на окропі - один з найпопулярніших рецептів. Воно виходить дуже ніжним, при цьому добре тримає форму. Для приготування вам знадобиться:
Змішайте борошно з сіллю і цукром, додайте олію і перемішайте. Поступово влийте окріп, перемішуючи. Замісіть тісто.
Таке тісто можна дуже тонко розкачати, і воно не рватиметься. Для приготування вам знадобиться:
Змішайте борошно з сіллю, вбийте яйце в борошно, додайте горілку.
Алкоголь робить тісто тягучим, тому його можна буде дуже тонко розкачати.
Поступово вливайте воду. Замісіть тісто. Якщо тісто виходить густуватим, можна додати води, але стежте, щоб її обсяг не перевищував 250 мл. Залиште тісто на 10-15 хвилин або приберіть в холодильник під плівку на 1 годину.