Неймовірно ніжні вареники добре смакуватимуть зі сметаною, варенням або свіжими ягодами.
Домашні вареники з сиром, та ще й у сметані – просто неймовірно смакота! Тонке ніжне тісто у поєднанні з соковитою сирною начинкою утворює дивовижну смакову гаму.
Це доволі проста у приготуванні страва, яке займає почесне місце в українській кухні та є справжньою її класикою. Тісто для домашніх вареників можна готувати як на воді, так і на сироватці, молоці або кефірі. Приготовлені на молочних продуктах вареники виходять особливо ніжними.
Для начинки
В ємність налити кефір, додати яйце, цукор, сіль та соду. Гарненько перемішати до однорідності й дати соді подіяти, залишивши на 5 хвилин.
Читайте такожСонячні ласощі взимку: рецепти смачного варення з персиків
Поступово додавати борошно. Його точна кількість залежить від сорту та клейковини. Добре вимісити тісто, щоб зовсім відставало від рук. Можна його також кинути кілька разів об стіл.
Тісто накрити й дати йому полежати в спокої 15 хвилин.
Приготування начинки. Сир протерти через сито від крупинок. Додати жовток, цукор і дрібку солі. Розмішати до однорідності.
З тіста зробити ковбаску, нарізати її на шматочки. Кожен шматочок розплющити й злегка розкачати. Зліпити вареники, виклавши їх на посипану борошном поверхню.
Відварити вареники у підсоленій воді. Після спливання варити ще 3-4 хвилини.
Готові вареники розкласти на блюді, щоб не злипалися. Добре такі вареники смакують зі сметаною або ягодами.
Борошно просіяти в миску. Додати сіль. Усе добре перемішати.
Необхідну кількість води закип'ятити й додати в неї рослинну олію. Перемішати.
Зробити в суміші з борошна невелике заглиблення і влити у середину гарячу воду з олією. Перемішати спочатку ложкою або лопаткою. Коли тісто трохи охолоне, перекласти його на робочу поверхню, присипану борошном, і замісити туге еластичне тісто.
Загорнути тісто в харчову плівку і дати постояти йому 20-30 хвилин.
Приготування начинки. Зелену цибуля і петрушку промити та дрібно порізати. Сир перетерти через сито або розім'яти виделкою. Вбити у нього яйце, додати трохи солі й усе перемішати до однорідної консистенції. Всипати у сирну масу подрібнену зелень і знову перемішати.
Розкачати тісто. Склянкою або чашкою вирізати з нього кружечки. В середину кожного покласти сирну начинку, після чого щільно защепити краї вареників.
У каструлю налити воду і покласти її на сильний вогонь. Щойно вода закипить, посолити її й кинути всі вареники. Розмішати, щоб не злиплися між собою. Знову довести воду до кипіння. Щойно вареники спливуть на поверхню, варити їх ще 3-4 хвилини на середньому вогні.
Готові вареники змастити вершковим маслом. Подавати можна зі сметаною і зеленню.
Яєчні білки змішати з водою, молоком, сіллю та добре перемішати. Поступово додаючи в цю масу борошно, замісити круте тісто. Залишити на 30-40 хвилин.
Читайте такожНайсмачніші шоколадні мафіни: як приготувати ніжний десерт
Приготування начинки. Сир розтерти з цукром, яєчним жовтком і розтопленим вершковим маслом.
Розкачати тісто в тонкий пластик і вирізати кружечки за допомогою склянки або чашки. На середину кожного кружечка покласти начинку й защипнути краї.
Опустити вареники у киплячу, підсолену воду і варити, поки не спливуть.
Подавати вареники можна зі сметану.