Домашнє варення з персиків – це чудова солодка заготовка на зиму. Такий смаколик буде особливо до смаку в холодну пору року.
Читайте такожНеповторне варення з аґрусу: рецепти солодкої заготовки на зиму
Персикове варення – дуже ароматне та ніжне, справді вишуканий десерт, якщо його правильно приготувати.
Рецепт варення з персиків зовсім нескладний, хоча є певні нюанси. Так, для цієї ароматної заготовки краще брати не повністю визрілі плоди – інакше замість варення можна отримати пюре.
Робити персикове варення можна як зі шкіркою, так і без неї. У другому випадку воно буде насиченого бурштинового кольору.
Варення з персиків п’ятихвилинка
- Персики (без кісточок) - 1 кг
- Цукор - 0,7 кг
- Лимонний сік - 1 ч.л.
- Вода - 1 ст.
Порізати персики навпіл, видалити кісточки, кожну половинку нарізати невеликими кубиками (або можна залишити цілісні половинки персиків).
Засипати порізані персики цукром і залишити настоюватися на кілька годин. За цей час плоди пустять сік. Якщо соку буде мало, то додати кип'яченої або фільтрованої води.
Покласти каструлю з персиками на середній вогонь і довести до кипіння, постійно помішуючи. Зменшити вогонь і варити впродовж 5 хвилин. Додати лимонний сік, перемішати й зняти каструлю з вогню.
Розкласти готове варення по стерильних баночках, закрийте кришками, закутати ковдрою та залишити остигати у перевернутому вигляді.
Персикове варення з лимонною кислотою
- Персики - 1 кг
- Цукор - 1,2 кг
- Вода - 1 ст.
- Лимонна кислота - 0,25 ч.л.
- Ванілін - 5 г
Персики слід взяти не переспілі. З них потрібно зняти шкірку. Для цього треба закип’ятити воду й опустити кожен персик на 10 секунд в окріп, після чого швидко перекласти в ємність з холодною водою. Попередньо в цю воду додати трохи лимонної кислоти. Шкірку знімати, не виймаючи персики з води
Нарізати персики на шматочки й опустити у гарячий сироп (цукор з водою). Всі персики можуть не вміститися у сироп, однак вони потім пустять сік.
Варення варити на середньому вогні 30 хвилин. Перевірити готовність можна, капнувши трохи рідини на блюдце – крапля має залишитися цілою, а не розтікатися.
Коли варення готове, додати лимонну кислоту та ванілін. Розкласти варення по стерилізованих банках, дати охолонути, і закрити кришками.
Варення-желе з персиків з цитрусовими
- Персики (без кісточок) - 2 кг
- Лимон - 1 шт.
- Апельсин - 1 шт.
- Цукор - 3 кг
Залити окропом лимон та апельсин на 30 хвилин. Видалити кісточки з персиків. Дістати лимон і апельсин, нарізати на шматочки й також видалити всі кісточки.
Читайте такожАроматне варення зі смородини: рецепти солодкої заготовки на зиму
Фрукти та цитрусові перекрутити. Додати половину цукру й варити 5 хвилин.
Потім прибрати на добу в прохолодне місце. Через добу додати другу половину цукру і знову варити 5 хвилин.
Відразу розлити персикове варення у попередньо простерилізовані банки й закрити стерилізованими кришками.