Ці елементарні хачапурі не потребують замішування та розкачування тіста.
Грузинські хачапурі - це поєднання пишного дріжджового тіста і сирної начинки. Багатьом українцям полюбилася ця страва, але приготувати її не так просто. На щастя, є простий рецепт хачапурі на сковорідці, який не потребує замішування й очікування підйому тіста. Достатньо лише змішати всі продукти та підсмажити.
За смаком такі вироби нагадують корж із сирною начинкою. Що більше використовуєте сиру, то буде смачніше.
Щоб зробити хачапурі на сковороді, підготуйте інгредієнти:
Також вам знадобиться широка тарілка розміром зі сковороду, щоб легко перевернути вироби.
Кефір заздалегідь дістаньте з холодильника, щоб він був кімнатної температури. Змішайте з яйцем, цукром, сіллю та содою. Додайте натертий сулугуні та борошно. Також всипте дрібно нарізану зелень. Перемішайте суміш до однорідності.
Розігрійте сковорідку з невеликою кількістю олії. Коли поверхня стане дуже гарячою, викладіть із тіста корж завтовшки приблизно 2 см. Смажте на середньому вогні 5-7 хвилин з одного боку. Потім викладіть корж на блюдо, переверніть і готуйте ще близько 3 хвилин з іншого боку.
Подавати ліниві хачапурі найкраще в гарячому вигляді. Для хрусткої скоринки ще гарячі вироби можна змастити зверху вершковим маслом.
Запропонований рецепт хачапурі можна урізноманітнити, додавши в начинку фарш, гриби, інші види сиру. Ви також можете приготувати хачапурі з сиром - замініть на нього половину порції сулугуні.
Раніше ми розповідали, як зробити ще одну грузинську страву - суп харчо з яловичиною та рисом.