Рецепт класичного супу харчо / depositphotos.com

Грузинський суп харчо - це пряна перша страва на основі яловичини, рису, волоських горіхів, ткемалі і тклапі. Харчо дуже густий-саме про нього говорять: "В супі повинна бути половина рідини". УНІАН розповість, як зробити суп харчо по-грузинськи з яловичих ребер.

Раніше ми говорили про те, яке воно - ідеальне тісто на чебуреки, завдяки якому національне татарське блюдо вийде хрустким і соковитим.

Як приготувати суп харчо ідеально - кулінарні хитрощі

Досвідчені кухарі кажуть, що перед тим, як починати варити грузинську першу страву, потрібно вибрати для неї продукти. Тільки на перший погляд це здається легким завданням, але насправді існують деякі нюанси:

Відео дня
  • яловичина - тільки на кістці і з жиром, найкраще брати яловичі ребра;
  • обжарювання - перед варінням бульйону рекомендовано злегка обсмажити м'ясо, щоб надати супу пікантний аромат;
  • вода - не перестарайтеся з цією рідиною, її в супі має бути не більше половини;
  • ткемалі - обов'язково використовуйте цей соус, додаючи його чайними ложками і пробуючи суп.

Також приготуйте окріп, щоб в самому кінці розбавити блюдо, якщо воно вийде занадто густим.

Класичний рецепт - суп харчо з яловичини

УНІАН рекомендує справжній грузинський рецепт прямо з блокнота тбіліської господині. Для того, щоб приготувати харчо за даною технологією, вам знадобляться:

  • яловичі ребра - 600-700 г;
  • рис - 50-100 г;
  • помідори - 150 г;
  • цибуля - 2 шт.;
  • петрушка, кінза, кріп;
  • масло вершкове - 20 г;
  • аджика, томатна паста - по 1 ст. л. з гіркою;
  • хмелі-сунелі - 1,5 ч. л.;
  • лавровий лист;
  • коріандр, шафран імеретинський - по 1 ч. л.;
  • часник - 2 зубчики;
  • соус ткемалі.

Для бульйону:

  • морква, цибуля, болгарський перець - по 1 шт.;
  • стебло цибулі порею або зелена цибуля - 1 шт.

У глибоку каструлю налити рослинну олію і вершкове масло (по половині від зазначеної кількості), викласти свинячі ребра. Обсмажити їх до рум'яної скоринки. Додати половинку моркви, цибулі, болгарського перцю і кілька "пір'їв" зеленої цибулі. Налити воду так, щоб вона покривала інгредієнти на два пальці, варити бульйон до повної готовності м'яса.

Цибулю нарізати середнім кубиком, обсмажити на вершковому маслі до м'якості. Помідори подрібнити в блендері разом із зеленню. До ріпчастої цибулі додати томатну пасту, прогріти на плиті протягом 5 хвилин. Викласти аджику і спеції, перемішати, проварити 2-3 хвилини.

Влити помідорову масу, перемішати, посолити і зняти з вогню. Дістати овочі з бульйону, м'ясо нарізати порційними шматками і повернути в бульйон. Промити рис, викласти в бульйон заправку, лавровий лист і подрібнений часник. Всипати рис, варити 10 хвилин, потім за смаком додати ткемалі. Прибрати з харчо лавровий лист, накрити суп кришкою і залишити на 10-15 хвилин. Подавати таку страву найкраще з подрібненою зеленню.

Вас також можуть зацікавити новини: