Швидка піца на сковороді готується просто і стане чудовою альтернативою, якщо немає духовки.
Продуктів для піци на сковороді потрібно мінімум, а начинку ви можете зібрати самі з того, що є. УНІАН ділиться рецептами на будь-який смак - піца на сковороді без сметани, на сметані і швидка піца на батоні.
Раніше ми розповідали, як приготувати соковиті чебуреки - рецепт, який під силу кожному.
Рецепт піци на товстому тісті - воно підросте за рахунок соди. Сметана потрібна, щоб погасити соду. Для приготування нам знадобляться:
Змішайте борошно з сіллю і содою. Збийте яйця з майонезом і сметаною. З'єднайте яєчну масу і сухі інгредієнти, перемішайте до однорідності. Наріжте дрібно цибулю, сосиски наріжте кружечками, сир натріть на крупній тертці.
Змастіть олією сковороду і розігрійте її. Вилийте тісто, розрівняйте. Змастіть тісто кетчупом, зверху викладіть цибулю і сосиски, посипте сиром. Накрийте кришкою і готуйте піцу на невеликому вогні 10-15 хвилин.
Рецепт піци на тонкому тісті - дуже бюджетний варіант. Але ви можете поекспериментувати з начинкою - зробити її багатшою. Для приготування нам знадобляться:
Змішайте борошно з розпушувачем, додайте 3 ст. л. олії і воду. Замісіть тісто і покладіть його в холодильник на 20 хвилин. Наріжте дрібно печериці, цибулю, помідори наріжте кружечками. Натріть сир на крупній тертці.
Приготуйте соус: обдайте помідор окропом, почистіть від шкірки, наріжте скибочками і тушкуйте на олії, поки не випарується рідина. Доведіть до смаку сіллю і перцем.
Замість томатного соусу можна взяти кетчуп.
Розкачайте тісто в коло такого ж діаметру, як і сковорода. Змастіть сковороду олією і розігрійте її. Викладіть тісто і підсмажте його протягом 5 хвилин. Змастіть тісто кетчупом або томатним соусом, викладіть начинку і посипте сиром. Накрийте кришкою і готуйте на середньому вогні 5 хвилин - сир повинен розплавитися.
Для цього рецепта піци замішувати тісто не потрібно - можна використовувати залежаний батон. Для приготування нам знадобляться:
Наріжте батон скибочками, залийте молоком і залиште на 10-15 хвилин. Подрібніть блендером до однорідності. Додайте яйце, сіль і перемішайте. Якщо маса вийшло рідкою, додайте трохи борошна.
Приготуйте соус: обдайте помідор окропом, очистіть від шкірки, наріжте скибочками і тушкуйте на олії, поки не випарується рідина. Доведіть до смаку сіллю і перцем.
Наріжте гриби тонкими пластинами, обсмажте на олії близько 10-15 хвилин. Посоліть. Варену курку наріжте кубиками, помідор наріжте кружальцями. Натріть сир на крупній тертці.
На сковороді розігрійте олію, викладіть тісто рівним шаром. Обсмажте близько 5 хвилин, переверніть корж і зніміть з вогню. Змастіть піцу соусом. Викладіть гриби, курку, помідори, посипте сиром. Поставте на вогонь, накрийте кришкою і готуйте ще 5 хвилин.