Пропонуємо приготувати чебуреки з м'ясом, які залишаться соковитими і не "стечуть", коли охолонуть / фото ua.depositphotos.com

Соковиті, хрусткі, ароматні - від таких чебуреків мало хто відмовиться, проте мало хто береться смажити їх самостійно. Ви багато втрачаєте, якщо не знаєте, як приготувати чебуреки. Ними можна побалувати домочадців і вразити гостей. 

УНІАН вже розповідав, як зварити справжній український бануш, нині пропонуємо зробити чебуреки з м'ясом, які залишаться соковитими і не "потечуть", коли охолонуть.

Чебуреки з м'ясом - простий рецепт

Рецептом соковитих чебуреків нещодавно поділився шеф-кухар Євген Клопотенко. Для приготування тіста вам знадобляться:

Відео дня
  • пшеничне борошно - 600 гр;
  • очищена або ж кип'ячена вода - стакан (250 мл);
  • сіль звичайна - 1 чайна ложка;
  • 1 ч. ложка цукру;
  • оцет - 1 ч. ложка;
  • соняшникова олія - 1 столова ложка.

Для начинки потрібно взяти:

  • яловичий фарш - 800 гр;
  • лук - 1 штука;
  • часник - 2 зубчики ;
  • вода - 200 мл;
  • зіра - 1 столова ложка;
  • сіль і перець - на смак.

Почнемо з тіста. Потрібно змішати борошно з сіллю, цукром, оцтом і соняшниковою олією. Потім залийте суміш склянкою (250 гр.) теплої води. Тісто потрібно вимішати, не шкодуйте сил. Після цього оберніть його харчовою плівкою і приберіть на 30 хвилин в холодильник. 

В цей час можна зайнятися начинкою. Для чебуреків краще брати м'ясо і самостійно перемелювати його в фарш. Потім його потрібно змішати з однією дрібно нарубаною цибулиною, подрібненими зубчиками часнику, сіллю і перцем. Також додайте в фарш зіру і 200 мл. холодної води. Після цього дайте йому відпочити. Вистачить приблизно 10-15 хвилин, за цей час фарш вбере воду.

Коли тісто настоїться, розділіть його на 8-12 рівномірних шматочків. Кожен потрібно гарненько розкачати в плоский кружечок. 

Почнемо ліпити чебуреки. Візьміть один розкатаний пласт тіста, краєчки потрібно зволожити - вода допоможе їм краще злипнутися. На одну половину викладіть фарш, накрийте його другою половинкою. Краєчки щільно притисніть, зайве тісто можна обрізати ножем. Після цього края закріпіть виделкою. Повторіть це з усіма шматочками, у вас вийде від 8 до 12 чебуреків. 

Залишився фінальний ривок. Смажте чебуреки на розпеченій сковороді, не шкодуючи масла. Чебуреки повинні рум'янитися у великій кількості масла, інакше вони просто пересохнуть. Готові чебуреки можна викласти на серветки або паперові рушники, вони вберуть зайвий жир. Готово! У вас вийдуть неймовірно смачні, соковиті і хрусткі чебуреки.

Якщо хочете спробувати чебуреки з сиром, то просто додайте натертий сир до фаршу, так вони будуть ще соковитіше. Важливо вибирати хороший і якісний сир - дешевий продукт просто не розплавиться.

Вас також можуть зацікавити новини: