
Соковиті, хрусткі, ароматні - від таких чебуреків мало хто відмовиться, проте мало хто береться смажити їх самостійно. Ви багато втрачаєте, якщо не знаєте, як приготувати чебуреки. Ними можна побалувати домочадців і вразити гостей.
УНІАН вже розповідав, як зварити справжній український бануш, нині пропонуємо зробити чебуреки з м'ясом, які залишаться соковитими і не "потечуть", коли охолонуть.
Чебуреки з м'ясом - простий рецепт
Рецептом соковитих чебуреків нещодавно поділився шеф-кухар Євген Клопотенко. Для приготування тіста вам знадобляться:
- пшеничне борошно - 600 гр;
- очищена або ж кип'ячена вода - стакан (250 мл);
- сіль звичайна - 1 чайна ложка;
- 1 ч. ложка цукру;
- оцет - 1 ч. ложка;
- соняшникова олія - 1 столова ложка.
Для начинки потрібно взяти:
- яловичий фарш - 800 гр;
- лук - 1 штука;
- часник - 2 зубчики ;
- вода - 200 мл;
- зіра - 1 столова ложка;
- сіль і перець - на смак.
Почнемо з тіста. Потрібно змішати борошно з сіллю, цукром, оцтом і соняшниковою олією. Потім залийте суміш склянкою (250 гр.) теплої води. Тісто потрібно вимішати, не шкодуйте сил. Після цього оберніть його харчовою плівкою і приберіть на 30 хвилин в холодильник.
В цей час можна зайнятися начинкою. Для чебуреків краще брати м'ясо і самостійно перемелювати його в фарш. Потім його потрібно змішати з однією дрібно нарубаною цибулиною, подрібненими зубчиками часнику, сіллю і перцем. Також додайте в фарш зіру і 200 мл. холодної води. Після цього дайте йому відпочити. Вистачить приблизно 10-15 хвилин, за цей час фарш вбере воду.
Коли тісто настоїться, розділіть його на 8-12 рівномірних шматочків. Кожен потрібно гарненько розкачати в плоский кружечок.
Почнемо ліпити чебуреки. Візьміть один розкатаний пласт тіста, краєчки потрібно зволожити - вода допоможе їм краще злипнутися. На одну половину викладіть фарш, накрийте його другою половинкою. Краєчки щільно притисніть, зайве тісто можна обрізати ножем. Після цього края закріпіть виделкою. Повторіть це з усіма шматочками, у вас вийде від 8 до 12 чебуреків.
Залишився фінальний ривок. Смажте чебуреки на розпеченій сковороді, не шкодуючи масла. Чебуреки повинні рум'янитися у великій кількості масла, інакше вони просто пересохнуть. Готові чебуреки можна викласти на серветки або паперові рушники, вони вберуть зайвий жир. Готово! У вас вийдуть неймовірно смачні, соковиті і хрусткі чебуреки.
Якщо хочете спробувати чебуреки з сиром, то просто додайте натертий сир до фаршу, так вони будуть ще соковитіше. Важливо вибирати хороший і якісний сир - дешевий продукт просто не розплавиться.