Солоні сирники-корисне для фігури і ситне блюдо, яке дуже легко приготувати.
Солоні сирники такі ж смачні, як і солодкі, а користі для фігури в них значно більше. За бажанням в тісто для таких сирників можна додати зелень, шпинат, часник, цибуля або крабові палички. Дуже смачними виходять сирники з твердим сиром - сир всередині них тане і тягнеться при розрізанні.
У миску розбити яйця і збити віночком до появи піни. Вилити яйця в сир. Додати до сиру і яєць борошно, сіль і манну крупу, перемішати до однорідності. Зелень помити і дрібно порубати, вмішати в тісто. Сформувати сирники з тіста і обваляти в борошні. На сковороді розігріти олію і обсмажити сирники з двох сторін до золотистої скоринки.
Зелень дрібно нарізати, а сир натерти на крупній тертці. Сир розім'яти виделкою. Вбити в сир яйце і ретельно перемішати. Додати інші інгредієнти і замісити густе тісто. Мокрими руками сформувати однакові кульки, а потім приплюснути їх. Смажити на сковороді з рослинним маслом по 4-5 хвилин з кожного боку.