У початківців кулінарів часто курка виходить сухою через неправильну технологію запікання.
Пересушена курка – досить часта помилка початківців кулінарів. Куряче м'ясо містить дуже мало жиру, тому часто виходить занадто сухою. Особливо "примхливою" вважається куряча грудка – багато хто навіть не наважується її запікати.
Насправді курка може бути дуже соковитою, якщо дотримуватися нюансів правильного запікання. Раніше ми розбирали іншу прикру помилку кулінарів – чому не виходить пиріг.
Ні в якому разі не запікайте холодне або заморожене м'ясо. Така птиця вийде не тільки жорсткою, але ще і позбавленою смаку, адже сіль і спеції не зможуть просочити філе. Якщо курка зберігалася в холодильнику, то її потрібно залишити при кімнатній температурі на годину. А заморожене м'ясо потрібно повністю розморозити і злити рідину.
Не варто ставити занадто високу температуру, щоб якомога швидше запекти м'ясо. Так курка зверху підгорить, а всередині буде сирою. Оптимальною температурою для запікання вважається 180-200 градусів, а час запікання становить приблизно 35 хвилин.
Найсмачнішим вважається мариноване м'ясо, але соус потрібно підібрати правильно. Кислі продукти можуть зробити курку жорсткою і сухою. Якщо ви використовуєте в соусі лимонний сік, вино або оцет, то маринувати курку можна не більше ніж годину.
Читайте такожЯк і коли правильно солити суп: господині навіть не здогадуються про такі нюанси
Прісне м'ясо після запікання часто дуже сухе, а пережувати його складно. Щоб курка була соковитою, рекомендується опустити її в солону воду на 30 хвилин, а потім витерти серветкою насухо. Тоді сіль просочить кожну клітинку м'яса.