Хороший торт цілком можна приготувати вдома доволі швидко.
Смачний торт за простим рецептом стане в пригоді раптом ось-ось мають з’явитися гості або ж хочеться побалувати себе та рідних чимось солоденьким. А якщо красиво його прикрасити свіжими або консервованими фруктами чи шоколадом, то звичайне чаювання перетвориться на справжнє свято.
Для крему
Змішати стакан цукру та зі стаканом сметани. Додати яйця й збити масу до утворення піни.
Читайте такожРум’яні сирні пончики: як приготувати апетитні смаколики
Акуратно перекласти тісто в форму для випічки і відправити її в розігріту до 200-250°С духовку. Уже через 10-15 хвилин можна перевірити, чи готовий корж, проткнувши його сірником. Якщо той виявиться сухим, виймати форму з духовки й дати коржу трохи охолонути.
Розрізати корж на кілька шарів і кожен змастити збитою з цукром сметаною. Готовий тортик посипати тертим шоколадом або горіхами.
Для тіста
Для крему
Влити в манну крупу кефір, розмішати і відставити на 20 хвилин, щоб манка набухла. Розтопити в мікрохвильовій печі, у високій формі для випічки, маргарин. Всипати цукор, розмішати до однорідності. Вбити яйце та додати манку з кефіром, перемішати.
Всипати просіяне борошно і розпушувач. Розмішати.
Розділити тісто на дві рівні частини. Одну частину тіста змішати з какао. Вилити світле тісто в форму, де розтоплювався маргарин. Відправити у мікрохвильову піч на 6 хвилин і готувати за потужності 600 Вт. Форму з тістом при випіканні не накривати.
Готовий корж перевернути на блюдо і розрізати на дві частини.
Випекти темний корж і також розрізати його на дві частини.
Приготувати крем, змішавши сметану з цукром. Викласти на блюдо коржі, чергуючи білі з темними і змастити кожен кремом. Готовий торт прикрасити тертим шоколадом або присипати какао-порошком.
Вбити в миску яйця. Засипати склянку цукру і збивати масу міксером до густої піни. Додати соду, погашену оцтом. Поступово засипати борошно й вимісити тісто.
Читайте такожВершково-фруктовий торт "Кучерявий пінчер": як приготувати неймовірний смаколик
Приготування просочення для бісквіта. Збити сметану з цукром.
Готовий бісквіт злегка остудити, потім розрізати ножем навпіл. Рясно змастити обидві частини бісквіта просоченням. Залишити на 15 хвилин.
Приготування глазурі. Змішати какао з цукром, молоком та маслом. Проварити масу на повільному вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
З'єднати половинки бісквіта й полити верхівку глазур'ю. Покласти торт у холодильник для застигання на 30 хвилин. Готовий десерт прикрасити скибочками банана.