Рецепт сирних пончиків / фото ua.depositphotos.com

Сирні пончики – пишні, м’які, ароматні й неймовірно смачні. Ласувати ними люблять як дорослі, так і діти.

Зазвичай такі пончики роблять круглими, однак можливий варіант з отвором посередині. За бажанням усередину пончиків можна покласти джем, згущене молоко, крем, шматочки фруктів або ягід.

Обсмажуються сирні кульки в олії до хрусткої золотистої скоринки. Найчастіше їх щедро присипають цукровою пудрою.

Сирні пончики

  • Сир - 200 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Сода харчова (погашена оцтом) - 1 г
  • Ванілін - 1 г
  • Борошно - 6 ст. л.
  • Рослинна олія - 300 мл
  • Цукрова пудра (для посипання) - 2 ст. л.

З’єднати яйце з цукром. Змішати все вінчиком.

Сир протерти через сито, додати до яйця з цукром. Змішати до однорідності.

Читайте такожСмачні равіолі: як приготувати ароматно-апетитну стравуУ столову ложку насипати соду й погасити її оцтом, додати в тісто та перемішати.

Борошно просіяти через сито й всипати потроху в тісто. Вмішувати її поступово ложкою або дерев'яною лопаткою. Має вийти тісто, яке практично не липнутиме до рук. Коли борошно майже вмішається в тісто, можна викласти його на присипаний борошном стіл і замісити руками.

Скачати з тіста невеликі кульки, розміром, приблизно, з волоський горіх. Якщо тісто трохи липнутиме, то руки можна змастити олією.

У невелику, але глибоку сковороду налити олію. Її має бути стільки, щоб пончики смажилися в ній вільно. Розігріти олію до гарячого стану. Акуратно викласти в неї кульки з тіста. Обсмажити їх на середньому вогні до апетитного, золотистого кольору.

Потім перевернути їх на інший бік. І так само обсмажити пару хвилин.

Готові пончики викласти на паперові рушники, які вберуть у себе зайву олію. Готові пончики посипати трохи цукровою пудрою.

Сирні пончики з корицею

  • Сир - 250 г (9% жирність)
  • Борошно пшеничне - 220-240 г
  • Яйце - 2 шт.
  • Цукор - 80 г
  • Кориця - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Сіль - дрібка
  • Олія (для смаження) - 400 мл
  • Цукрова пудра (для подачі) - за смаком

Сир ретельно розім’яти з цукром (можна пробити блендером), додати яйця, корицю та сіль. Усе добре перемішати.

Борошно змішати з розпушувачем, просіяти. Поступово ввести в сирну масу й замісити м'яке тісто.

Як приготувати сирні пончики / фото pixabay.com

Чайною ложкою відщипувати тісто і формувати пончики розміром з волоський горіх.

У невеликому казанку або сотейнику розігріти олію й акуратно, за допомогою лопатки, занурювати в неї сирні кульки. Вони повинні плавати в олії. Також можна приготувати їх у фритюрниці.

Смажити пончики до готовності та рум'яності з усіх боків. Готові сирні кульки викласти на паперовий рушник, щоб прибрати надлишки жиру. Остудити, посипати цукровою пудрою і подавати до столу.

Сирні пончики з начинкою

  • Сир - 500 г
  • Борошно - 3 ст.
  • Цукор - 60 г
  • Сіль - дрібка
  • Розпушувач - 2 ч .л.
  • Джем, крем, згущене молоко, ягоди або фрукти (на власний вибір) - 250 г
  • Соняшникова олія - за смаком

У миску викласти сир, додати цукор, сіль, яйця та розпушувач для тіста. Добре перемішати все, порційно всипати борошно. Замісити тісто, воно вийде трохи липким.

Читайте такожНіжне ризото з грибами: як приготувати апетитну стравуВідправити тісто на 20 хвилин у холодильник.

Стіл посипати борошном, викласти на нього тісто, сформувати з нього ковбаску.

Розділити тісто на шматочки, зробити невеликі коржики, всередину покласти трішки начинки й заліпити.

Обсмажити пончики в добре розігрітій олії на маленькому вогні до золотистого кольору. Викласти їх паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Перед подачею можна прикрасити ягодами, посипати цукровою пудрою.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram