Це ніжний шоколадний бісквіт у поєднанні з соковитою вишнею та збитими вершками.
Шварцвальдський вишневий торт (його ще називають Шварцвальд, торт "Чорний ліс") – смачний, ефектний та ошатний десерт. Він являє собою ніжні шоколадні коржі зі збитими вершками та вишнею в сиропі.
Для бісквіта
Для крему
Для начинки
Для прикрашання
Приготування шоколадного бісквіта. Просіяти через сито борошно та крохмаль. Розтопити вершкове масло.
З’єднати яйця з цукром і покласти на водяну баню. Постійно помішуючи, довести до температури в 43°С (суміш повинна бути трохи теплішою за температуру тіла). Зняти з вогню і збити яйця з цукром у пишну піну.
Вмішати вінчиком борошно, крохмаль, какао та соду. Все акуратно перемішати, знизу вгору. Тісто має вийти в міру рідке, не круте, тому борошна може піти більше або менше.
Читайте такожАроматна ромова баба: як приготувати апетитний смаколик
Застелити пергаментом дно форми і затиснути його бортиками. Перелити у форму тісто. Відправити у попередньо розігріту до 180°С духовку на 45-60 хвилин. Орієнтуватися слід за власною духовкою. Якщо, проткнувши корж дерев'яною шпажкою, вона залишиться сухою – бісквіт готовий.
Дістати бісквіт із форми, остудити, обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на ніч. Потім бісквіт треба розрізати на 3 коржі.
Приготування вишневої начинки. Довести вишню з цукром до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Остудити та відкинути на друшляк. Вишня буде використана для торта, а сік піде на просочення бісквітних коржів.
Приготування крему. З'єднати вершки з цукровою пудрою і збити до отримання пишного, стабільного крему. Відділити третю частину крему для прикрашання. В решту крему вмішати какао.
Просочені вишневим соком бісквітні коржі промазати кремом. Зібрати торт, виклавши в начинку ягоди вишні.
Змастити торт зверху та з боків відкладеним кремом. Верх прикрасити шапочками крему та коктейльними вишеньками, а центр посипати шоколадною стружкою. Готовий торт покласти на декілька годин у холодильник для просочення.
Для бісквіта
Для шоколадного крему
Для вершкового крему
Для прикрашання
Приготування бісквіта. У невелику каструльку розбити яйця, всипати цукор та покласти на водяну баню. Підігріти яєчну суміш, безперервно помішуючи вінчиком або міксером на малих обертах, – вона повинна бути теплою, але не дуже гарячою. Зняти суміш і продовжити збивати на повній потужності до міцної й пишної піни.
Просіяти борошно з какао й розділити на три частини. Третю частину борошна всипати в яєчну суміш і перемішати лопаткою до однорідності або можна збити міксером на малих обертах.
Влити половину норми заздалегідь розтопленого й остиглого вершкового масла, все акуратно перемішати знизу вгору лопаткою. Далі додати другу частину борошна, перемішати. Влити решту масла й перемішати. Потім всипати решту борошна й знову акуратно перемішати.
Застелити пекарським папером форму для випічки зі знімними бортиками і змастити вершковим маслом. Відправити випікати бісквіт у розігрітій до 170-180°С духовці, приблизно 30-35 хвилин. Готовий бісквіт остудити на решітці впродовж декількох годин.
Вишню засипати 50 г цукру, щоб утворився сік. Процідити вишню, перелити сік у каструльку (якщо соку замало, можна долити води). Додати в сік решту цукру й уварити на повільному вогні впродовж 5 хвилин.
Додати в сироп вишні й проварити ще 3 хвилини. Дати вишні охолонути прямо в сиропі. Потім процідити їх і дати їм злегка обсохнути. Сік знадобиться для просочення.
Приготування шоколадного крему. Вершки підігріти з цукровою пудрою, зняти з вогню і всипати тертий шоколад. Ретельно перемішати до повного розчинення шоколаду і покласти в холодильник на 30 хвилин. Потім збити охолоджену вершково-шоколадну суміш.
Остиглий бісквіт розрізати на три коржі й кожен просочити вишневим сиропом. Нижній корж замастити шоколадним кремом і розкласти по ньому частину вишень. Накрити другим коржем.
Збити 300-350 мл вершків із 3 ст. л. цукрової пудри до стійких піків. Промазати ними другий корж, розкласти решту вишень і накрити третім коржем.
Для прикрашання торта збити решту вершків із 3 ст. л. цукрової пудри й обмазати ними верх і боки торта. Зверху розподілити коктейльні вишні та посипати шоколадною стружкою. Покласти його в холодильник на декілька годин, щоб просочився.