Цей тортик має не лише цікаву форму, а ще й неймовірний на смак!
Торт "Мурашник" – цікавий, оригінальний і дуже смачний. Класичний десерт готують із тіста, яке пропускають через м’ясорубку, охолоджують, випікають і потім кришать, щоб потім сформувати гірку-мурашник.
Є також і простіший рецепт торта. За цим варіантом його готують без випікання – натомість знадобиться печиво.
Для тіста
Для крему
Приготування тіста. Просіяти борошно, з'єднати його з розпушувачем та сіллю.
Збити свіжі яйця з цукром, сметаною і холодним вершковим маслом на середній швидкості міксера або вручну. З'єднати рідкі та сухі компоненти й замісити круте тісто.
Читайте такожАроматне домашнє какао: як приготувати смачний напій
Застелити дека пекарським папером (на кожне деко піде по 2 частини тіста). Натерти на тертці холодне тісто, рівномірно розподілити по листу.
Відправити у попередньо розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин. Щойно колір випічки змінився на світло-коричневий – можна діставати з духовки. Охолодити пісочні коржі й подрібнити на велику крихту за допомогою блендера або вручну.
Приготування крему. Варене згущене молоко збити блендером. Додати невеликими шматочками розм'якшене вершкове масло і збивати міксером на високих обертах, щоб крем став пишним та однорідним.
У широку миску висипати пісочну крихту, додати крем і перемішати руками. На блюді сформувати з пісочно-кремової маси гірку. Прикрасити торт можна тертим шоколадом або шоколадною глазур'ю. Відправити торт у холодильник на 2-3 години.
Печиво подрібнити за допомогою блендера або руками. Перекласти крихту з печива в більшу ємність, зручну для розмішування.
Приготування крему. М'яке вершкове масло нарізати шматочками і збити з вареним згущеним молоком. Додати жирні вершки або сметану.
До печива додати за бажанням подрібнені у блендері на крихту горіхи та шоколад. Усе змішати. Додати крем і перемішати з крихтою печива. У результаті має вийти не суха й не рідка суміш.
Викласти масу з печива і крему на блюдо, формуючи гірку схожу на мурашник. Прикрасити торт на власний смак – тертим шоколадом, горіхами. Відправити торт "Мурашник" на декілька годин настоятися у холодильнику.