Приготовлене без використання борошна це печиво є низькокалорійним, що робить його дієтичним.
Вівсяне печиво без борошна є низькокалорійним і більш корисним, ніж приготовлене з використанням борошном. Робляться такі ласощі на основі вівсяних пластівців.
Банани очистити від шкірки. Перекласти в ємність і розім’яти виделкою на кашку. До бананового пюре додати вівсяні пластівці та мед. Влити молоко. Виделкою ретельно перемішати масу.
Читайте такожАроматне варення з груш: рецепти неймовірного фруктового смаколика
В окремій ємності збити вінчиком яйце до однорідності.
Додати його в бананово-вівсяну масу й розмішати.
Покласти суміш у тепле місце на 7-10 хвилин, щоб пластівці вбрали всю вологу. Перемішати й дати суміші постояти ще 5 хвилин.
Застелити деко промасленим пергаментним папером. Ложкою викласти тісто, формуючи невеликі круглі печива. Або можна викласти печиво в силіконові невеликі формочки, щоб воно легко виймалося. В серединку викласти мигдаль або волоський горіх. Заздалегідь розігрійте духовку до 190°С. Випікати приблизно 35 хвилин до золотистої скоринки.
Вівсяні пластівці краще взяти дрібніші, щоб печиво вийшло більш однорідним і м'яким.
М'яке вершкове масло з'єднати з цукром та яйцем, збити міксером до пишноти. Маса повинна трохи збільшитися в обсязі.
Всипати у масляну суміш корицю, ванільний цукор, мускатний горіх, розпушувач та сіль. Знову все збити.
Просіяти в масу вівсяне борошно, всипати вівсяні пластівці й перемішати все ложкою до однорідності. У результаті повинно вийти липке щільне тісто. Залишити тісто на 5 хвилин, щоб пластівці розмокли.
Волоські горіхи дрібно порубати.
Яблука вимити, видалити насіння. За бажання очистити яблука від шкірки. М'якоть нарізати дрібними кубиками.
Додати в тісто подрібнені горіхи та яблука, перемішати.
Вологими руками скачати з тіста невеликі круглі кульки розміром приблизно з волоський горіх. Викласти їх на застелене пергаментом деко. Відправити вівсяне печиво в розігріту до 180°С духовку на 15-20 хвилин до появи на поверхні золотистої скоринки.
Готове вівсяне печиво вийняти з духовки, перекласти на блюдо й подавати до столу.
Вівсяні пластівці середнього або дрібного помелу перемішати з яйцями і розтопленим вершковим маслом. Залишити їх на годину, за цей час пластівці повинні стати м'якшими й набрякнути.
Читайте такожУкраїнські деруни зі скоринкою: класичний рецепт
Додати решту інгредієнтів: цукор, ванілін, сир та за бажанням корицю. Все перемішати і відправити у холодильник на 30 хвилин.
Сформувати з тіста кругле печиво й злегка придавити кожне зверху. Викласти на папір для випікання і відправити у духовку, випікати при 170°С упродовж 30 хвилин.