Деруни роблять із картоплі / фото УНІАН

Деруни – це дуже популярна страва в українській кухні, основним інгредієнтом якої є картопля. Мабуть, серед картопляних страв деруни можна назвати однією з найпопулярніших, адже хрустка золотава скориночка мало кого може залишити байдужим.

Які продукти потрібні для приготування дерунів зі скоринкою

Для приготування смачних картопляних оладків потрібні такі продукти:

– картопля (приблизно 1 кілограм);

– яйці (2-3 штуки);

– цибуля (одна крупна або декілька маленьких);

– борошно (дві столові ложки з гіркою);

– часник (один зубчик);

– олія для пательні (2-3 ст. ложки);

– сіль, перець, спеції.

Як приготувати смачні деруни зі скоринкою

Картоплю і цибулю потрібно почистити і натерти на дрібній терці. Тертя цих двох продуктів варто чергувати, час від часу перемішуючи масу. Сюди можна також потерти часник. Після цього необхідно додати яйця з борошном, перець або інші спеції, і добре перемішати усе це до консистенції тіста.

На сковорідці треба розігріти олію. Набирати картопляну масу для смаження можна столовою ложкою – так буде зручніше викладати на пательню оладки овальної форми. Їх потрібно обсмажити з обох сторін до рум’янцю, аби отримати хрустку скоринку, після чого викласти на тарілку.

Подавати на стіл деруни краще за все теплими – зі сметаною, як заведено в українській кухні, або з овочами.

Смачного:)