Таке печиво виходить м’яким, ароматним і дуже смачним.
Печиво з родзинками – дуже смачна домашня випічка. М'які, здобні й ароматні смаколики готувати доволі просто й швидко.
Масло слід заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно стало м'яким. Родзинки перебрати й залити гарячою водою на 10 хвилин. Потім добре промити та просушити на рушнику.
Читайте такожНіжне сирне печиво: як приготувати апетитну домашню випічку
Борошно змішати з розпушувачем і в декілька прийомів просіяти в збиту масу, щоразу перемішуючи лопаткою.
Додати цедру та родзинки, добре замісити однорідне тісто, яке злегка липнутиме до рук.
Сухими руками сформувати з тіста невеликі кульки і викласти на деко, застелене пекарським папером або килимком. Злегка притиснути їх пальцями, надаючи форму коржиків. Товщина кожного пряничка має близько 1 см.
Відправити у заздалегідь розігріту до 200°С духовку на 15-16 хвилин. Готове печиво накрити легким рушником й остудити прямо на деку.
Борошно - 300 г
Родзинки - 200 г
Цукор - 160 г
Ванільний цукор - 20 г
Вершкове масло - 140 г
Жовтки - 6 шт.
Ром або коньяк - 4 ст. л.
Лимон - 2 шт.
Натерти з лимона або апельсина цедри.
Вичавити із цитрусових сік. Замочити родзинки в соку з ромом мінімум на 4 години. Упродовж цього часу їх слід декілька разів перемішати.
Нарубати витягнуте з холодильника вершкове масло на дрібні кубики.
Міксером змішати масло, яєчні жовтки, борошно, цукор, ванільний цукор та лимонну цедру. Додати пару чайних ложок рідини, в якій вимочували родзинки, і продовжити мішати.
Руками вмішати в тісто родзинки і зробити з нього грудку. Сформувати з тіста печиво.
Відправити печиво випікати у попередньо прогріту до 180°С духовку приблизно 20 хвилин. Готове печиво обов'язково потрібно остудити.
Для глазурі
Мед повинен бути рідкої консистенції. Додати до нього борошно, змішане із розпушувачем, та прянощі. Перемішати до однорідного стану.
Читайте такожСмачні повітряні тістечка: як приготувати профітролі із заварним кремом
Взяти змащене деко, змастити його маслом або застелити пекарським папером чи силіконовим килимком. Викласти тісто, розподілити його в пласт товщиною близько 1 см спочатку руками, а потім вирівняти качалкою.
Відправити у розігріту до 180°С духовку і випікати близько 15 хвилин.
Приготування глазурі. Молоко змішати з цукровою пудрою, додаючи її порціями, щоб вийшла густа біла маса.
На ще гаряче печиво нанести глазур, нарізати на порційні квадрати або прямокутники.