Профітролі із заварним кремом - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Профітролі – це невеликі повітряні заварні тістечка із легким, ніжним кремом усередині. Готуючи їх, важливо в точності дотримуватися рецептури.

Профітролі із заварним кремом

Для тіста

  • Борошно пшеничне - 150 г
  • Молоко - 125 мл
  • Вода - 125 мл
  • Вершкове масло - 100 г
  • Яйця - 4 шт.
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Сіль - дрібка

Для крему

Відео дня
  • Молоко - 500 г
  • Цукор - 150 г
  • Вершкове масло - 100 г
  • Борошно - 40 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Ванільний цукор - 1 ст. л.

Приготування тіста. У сотейнику влити воду та молоко, додати вершкове масло. Покласти на невеликий вогонь і довести до кипіння (але не кип'ятити).

Щойно з’явиться легка пара від молока, додати сіль і цукор. Перемішати, щоб розчинилися кристалики.

Читайте такожАроматна ромова баба: як приготувати апетитний смаколикКоли суміш почне кипіти, прибрати сотейник з плити. Всипати просіяне борошно й швидко розмішати лопаткою. Тісто має збиратися в грудку і легко відставати від стінок. Охолодити тісто.

Розбити по одному курячі яйця, ретельно перемішуючи після кожного. У результаті повинна вийти приємна тягуча маса, яка щільною стрічкою сходить із лопатки.

Перекладіть тісто в кондитерський мішок з насадкою "зірочка". Якщо його немає, викладати тісто можна за допомогою пари чайних ложок, змочених у холодній воді, щоб маса не липнула.

Застеліть деко пекарським пергаментом і відсадіть на нього профітролі на відстані 4-5 см один від одного. Відправити заготовки у розігріту до 200°С духовку на 10 хвилин, потім зменшити температуру до 180°С і пекти ще 20-25 хвилин. Час випікання може варіюватися залежно від особливостей вашої духовки. Щоб ваші "пампушки" не впали і залишалися повітряними, не відкривайте духовку, особливо перші декілька хвилин.

Охолодіть профітролі у вимкненій духовці зі злегка відкритими дверцятами.

Приготування крему. Вершкове масло треба заздалегідь дістати з холодильника. З'єднати склянку молока, яйця та борошно, ретельно перемішати.

Окремо слід закип'ятити решту молоко з цукром і ванільним цукром. Влити його повільно тонкою цівкою в яєчно-молочну суміш, постійно помішуючи. Відправити суміш на невеликий вогонь і варити, постійно помішуючи, 10-15 хвилин до загустіння крему.

Готовий крем накрити плівкою й охолодити до кімнатної температури. Потім додати вершкове масло і збити міксером до однорідності.

Начинити профітролі кремом. Для цього знадобиться кулінарний мішок зі спеціальною насадкою або ж можна просто розрізати профітролі навпіл і накласти крем ложкою.

Прикрасити профітрольки можна на власний смак: посипати цукровою пудрою, полити шоколадною глазур’ю.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: