Ніжне печиво, до складу котрого входить корисний сир, ніжна домашня випічка. Завдяки сиру воно має оригінальну шарувату текстуру.
Сирне печиво
- Борошно - 250 г
- Вершкове масло - 290 г
- Сир - 250 г
- Курячі яйця - 3 шт.
- Цукрова пудра - 3 ст. л.
- Ванільний цукор - 1 ч. л.
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Вода - 1 ст. л.
- Сіль - за смаком
Просіяти борошно, додати розпушувач, дрібку солі й перемішати. Додати 250 г вершкового масла і прямо в борошні дрібно нарізати його ножем. Додати сир.
Відокремити жовтки від білків. Додати в миску жовтки від двох яєць.
Читайте такожАроматний яблучний тарт: як приготувати ніжний смаколикДобре перемішати тісто руками і зібрати його в колобок. Загорнути його в плівку й прибрати на 1 годину в холодильник.
Розбити в миску одне яйце, добре його збити до однорідності.
Дістати тісто з холодильника. Присипати стіл борошном. Розкачати тісто в корж, потім змастити його яйцем. Зігнути корж посередині, сформувавши півколо. Ще раз змастити яйцем і, склавши в пакет, покласти в холодильник на 15 хвилин.
Приготування глазурі. Розігріти в сотейнику решту вершкового масла. Додати ванільний цукор, цукрову пудру та воду. Добре перемішати до однорідного стану.
Дістати тісто з холодильника, розкачати в корж товщиною 2 см.
Увімкнути духовку на 200°С і нарізати формочкою печиво. Викласти його на деко, застелене пекарським папером, змастити збитим яйцем.
Відправити його в розігріту духовку на 20 хвилин. Готове печиво дістати з духовки й відразу змастити глазур'ю.
Печиво з сирною начинкою
- Борошно - 4 ст.
- Яйце - 2 шт.
- Крохмаль картопляний - 0,5 ст.
- Масло вершкове - 200 г
- Вершки або молоко - 4 ст. л.
- Сіль - дрібка
- Розпушувач - 1 ч. л.
- Цукор - 2/3 ст.
Для начинки
- Сир - 200 г
- Цукор - 2 ст. л.
- Родзинки - 4 ст. л.
- Яйце - 1 шт.
- Борошно - 1 ст. л.
- Ванілін - 0,5 ч. л.
Родзинки перебрати та промити. Залити їх окропом на 10 хвилин, а потім обсушити на рушнику.
Читайте такожБерезовий сік: чим корисний та коли варто пити цілющий напійМасло збити з цукром і сіллю. Додати яйця й вершки, збити.
Всипати борошно з крохмалем та розпушувачем, зробити м'яке тісто. Місити його не потрібно – швидко зібрати в грудку і покласти в холод на 30 хвилин.
Приготування начинки. Змішати сир із цукром та яйцем, додати трохи ваніліну та крохмалю або борошна. Вкинути просушені родзинки і перемішати.
Розкачати тісто і вирізати кола. Покласти у центр трохи начинки й заклеїти краї подібно до вареників. Відправити їх у духовку за температури 190°С і випікати 25 хвилин.
Вас також можуть зацікавити інші рецепти:
- Вишуканий Шварцвальдський торт: як приготувати шоколадно-вишневий смаколик
- Смачні вітамінні салати: рецепти страви зі свіжих овочів
- Найсмачніші хрусткі деруни: як приготувати неймовірну страву
- Ситний пиріг "Курник": як приготувати смачну випічку
- Ніжний апельсиновий пиріг: як приготувати ароматну домашню випічку