Рецепт сирного печива / фото ua.depositphotos.com

Ніжне печиво, до складу котрого входить корисний сир, ніжна домашня випічка. Завдяки сиру воно має оригінальну шарувату текстуру.

Сирне печиво

  • Борошно - 250 г
  • Вершкове масло - 290 г
  • Сир - 250 г
  • Курячі яйця - 3 шт.
  • Цукрова пудра - 3 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Вода - 1 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Просіяти борошно, додати розпушувач, дрібку солі й перемішати. Додати 250 г вершкового масла і прямо в борошні дрібно нарізати його ножем. Додати сир.

Відокремити жовтки від білків. Додати в миску жовтки від двох яєць.

Читайте такожАроматний яблучний тарт: як приготувати ніжний смаколикДобре перемішати тісто руками і зібрати його в колобок. Загорнути його в плівку й прибрати на 1 годину в холодильник.

Розбити в миску одне яйце, добре його збити до однорідності.

Дістати тісто з холодильника. Присипати стіл борошном. Розкачати тісто в корж, потім змастити його яйцем. Зігнути корж посередині, сформувавши півколо. Ще раз змастити яйцем і, склавши в пакет, покласти в холодильник на 15 хвилин.

Приготування глазурі. Розігріти в сотейнику решту вершкового масла. Додати ванільний цукор, цукрову пудру та воду. Добре перемішати до однорідного стану.

Дістати тісто з холодильника, розкачати в корж товщиною 2 см.

Увімкнути духовку на 200°С і нарізати формочкою печиво. Викласти його на деко, застелене пекарським папером, змастити збитим яйцем.

Відправити його в розігріту духовку на 20 хвилин. Готове печиво дістати з духовки й відразу змастити глазур'ю.

Печиво з сирною начинкою

  • Борошно - 4 ст.
  • Яйце - 2 шт.
  • Крохмаль картопляний - 0,5 ст.
  • Масло вершкове - 200 г
  • Вершки або молоко - 4 ст. л.
  • Сіль - дрібка
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Цукор - 2/3 ст.

Для начинки

  • Сир - 200 г
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Родзинки - 4 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно - 1 ст. л.
  • Ванілін - 0,5 ч. л.

Родзинки перебрати та промити. Залити їх окропом на 10 хвилин, а потім обсушити на рушнику.

Читайте такожБерезовий сік: чим корисний та коли варто пити цілющий напійМасло збити з цукром і сіллю. Додати яйця й вершки, збити.

Всипати борошно з крохмалем та розпушувачем, зробити м'яке тісто. Місити його не потрібно – швидко зібрати в грудку і покласти в холод на 30 хвилин.

Приготування начинки. Змішати сир із цукром та яйцем, додати трохи ваніліну та крохмалю або борошна. Вкинути просушені родзинки і перемішати.

Розкачати тісто і вирізати кола. Покласти у центр трохи начинки й заклеїти краї подібно до вареників. Відправити їх у духовку за температури 190°С і випікати 25 хвилин.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram