Ніжне й розсипчасте печиво виходить смачним та ароматним.
Смачне домашнє печиво – чудові ласощі до чаю або кави. Готується таке печиво доволі просто та із доступних компонентів. У тісто за бажанням можна додати будь-які горіхи або насіння, а зверху – будь-яким джемом, повидлом чи варенням.
Масло вершкове слід заздалегідь дістати з холодильника, аби воно розм’якло.
Читайте такожАроматна ромова баба: як приготувати апетитний смаколик
Додати яйце, знову збити. Ввести борошно і міксером довести тісто до однорідної в'язкої консистенції.
За допомогою насадки і кондитерського мішка відсадити печиво на деко, змащене маслом. Якщо немає мішка, то тісто можна скачати кульками. Потім зробити пальцями поглиблення у центрі й наповнити його варенням.
Відправити печиво у попередньо розігріту до 220°С духовку приблизно на 10-12 хвилин. Готове печиво зняти з дека й остудити.
Натерти охолоджене масло на великій тертці. Додати сир, цукор та ванільний цукор.
Всипати просіяне борошно й додати погашену оцтом соду. Замісити руками м'яке тісто, яке не липнутиме до рук. Поділити тісто на дві рівні частини.
Розкачати одну частину тіста в пласт товщиною в 3-4 мм і вирізати кружечки. Або можна вирізати фігурні заготовки за допомогою формочок.
Викласти їх на деко, застелене пекарським папером. Відправити їх у заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 10-12 хвилин. Потім викласти охолоджуватися на дошку або блюдо.
Розкачати другу частину тіста в такий самий пласт і вирізати такі ж кружечки (або зробити фігурні заготовки). Але в центрі цих кружечків вирізати кола меншого діаметру.
Також відправити їх у розігріту до 180°С духовку випікатися на 10-12 хвилин. Готові заготовки викласти охолоджуватися.
Далі слід зібрати печиво. Для цього взяти цілісні кружечки, викласти на них по 1-2 ч. л. варення і розподілити по поверхні рівномірним шаром. Поверх шару варення викласти кружельця-заготовки із вирізаною серединкою.
Змішати розм’якле масло з цукром та яйцями. Зверху просіяти борошно і сіль.
Читайте такожХрусткі домашні вафлі: як приготувати розсипчасті ласощі
Розділити тісто на 2 частини. Кожну розкачати в прямокутник товщиною 3-4 мм. Обидва пласти відправити в холодильник на 30 хвилин.
Попередньо розігріти духовку до 190°С. Відправити охолоджені коржі випікатися приблизно по 12 хвилин кожен. Вони мають бути кремового забарвлення.
Ще гарячий корж змастити товстим шаром варення. Накрити його другим коржем і трохи притиснути руками. Потім треба акуратно підрівняти краї й нарізати печиво на квадратики. Воно має охолонути і потім можна ним пригощатися.