Рецепт хрустких вафель / фото ua.depositphotos.com

Вафлі – смачні, ароматні, хрусткі й розсипчасті ласощі. Вони чудово смакують зі згущеним молоком, медом, улюбленим джемом або варенням. Рецепт їх приготування вимагає наявності спеціальної форми – вафельниці.

Хрусткі вафлі

  • Борошно - 100 г
  • Цукор - 80 г
  • Вершкове масло - 70 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Ванілін - за смаком

Розтопити масло в сотейнику з товстим дном на маленькому вогні на плиті.

Читайте такожНіжний бісквітний рулет: як приготувати смаколик із сирним кремомВсипати цукор, перемішати вінчиком до його повного розчинення.

Відео дня

Додати в масло яйце. Перед тим слід перевірити, щоб масло не було гарячим, бо яйце може зваритися. Перемішати яйце з маслом до однорідності.

Всипати борошно та ванілін. Перемішати вінчиком до стану гладкого однорідного тіста.

Розігріти вафельницю. За потреби змастити її маслом. Викласти столову ложку тіста. Випікати вафлі кілька хвилин до золотистого кольору.

Такі вафлі можна скрутити трубочкою. Але робити це треба відразу після випікання, поки вона м'яка та гаряча, бо потім вафля стає хрусткою.

Віденські вафлі з сиру

  • Пшеничне борошно - 250 г
  • Вершкове масло  -180 г
  • Цукор - 180 г
  • Сир - 200 г
  • Курячі яйця - 2 шт.
  • Крохмаль - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ч. л.

Масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно було пом'якшало.

У глибокій мисці з'єднати розм'якшене масло, цукор та ванільний цукор. За допомогою міксера на великих оборотах добре все змішати.

Як приготувати хрусткі вафлі / фото ua.depositphotos.com

Додати сир, знову добре все збити. Якщо у сир крупнозернистий, краще попередньо протерти його через дрібне сито. Розбити в сирну масу по одному яйця, при цьому після кожного добре все збивати міксером.

Всипати у тісто частинами просіяні крохмаль, борошно і розпушувач. Вимішати тісто лопаткою або збити міксером. У результаті воно виходить густе й однорідне.

Добре розігріти вафельницю. Пластини можна не змащувати, адже в тісті багато масла. На розігріті форми викласти по 1 столовій ложці тіста. Випікати вафлі 5-7 хвилин, але варто орієнтуватися за своєю вафельницею.

Голландські вафлі

  • Борошно - 180 г
  • Яйця - 2 шт.
  • Молоко - 230 мл
  • Вершкове масло - 85 г
  • Цукор - 60 г
  • Ванільний цукор - 5 г
  • Розпушувач - 5 г
  • Сіль - за смаком

Всі продукти повинні бути кімнатної температури. У яєць відокремити білки від жовтків. До жовтків додати простий і ванільний цукор, збити вінчиком до однорідної світлої маси.

Читайте такожРозсипчастий тертий пиріг: як приготувати смачну випічку з повидломДодати м'яке вершкове масло, добре розтерти силіконовою лопаткою.

Молоко злегка підігріти у мікрохвильовці (близько 30 сек.), поступово влити в яєчно-масляну суміш, не перестаючи збивати вінчиком.

Борошно змішати з розпушувачем і просіяти в рідку суміш у 2-3 етапи, щоразу перемішуючи, щоб не було грудок.

У білки додати дрібку солі і збити до стійкої, пишної піни. Потім акуратно їх вмішати в тісто - воно буде як досить рідка сметана.

Розігріти вафельницю. Наливати у неї по 1 ст. л. тіста й випікати до золотистого кольору. Готові хрусткі вафлі знімати на решітку.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: