Згущене молоко легко можна купити в магазині, але навіщо витрачати гроші і ризикувати якістю, якщо таке ж солодке частування вийде зробити і вдома.
Карамельне та неймовірно смачне згущене молоко - ці ласощі пам'ятають багато ще з дитинства. Але навіть при сьогоднішньому різноманітті солодощів згущене молоко все одно користується популярністю.
Так легко - відкрити баночку згущеного молока й додати в каву, або використовувати замість крему для торта. Правда, магазинне згущене молоко може бути низької якості, а то й зовсім шкідливим.
Раніше УНІАН писав, як приготувати простий вафельний торт.
Домашнє згущене молоко виходить завжди дуже ароматним, тягучим та густим.
Для ідеального домашнього згущеного молока вам знадобляться:
Як зварити згущене молоко в домашніх умовах:
З одного літра молока виходить приблизно 400 грам згущенки.
Звичайне згущене молоко від "варенки" відрізняє лише час приготування – чим довше вариться згущене молоко, тим сильніше воно карамелізується. В результаті виходить густа паста насиченого карамельного кольору.
Готуємо класичне згущене молоко, як в попередньому рецепті, але на першому етапі варимо суміш на середньому вогні 20 хвилин, постійно помішуючи, а після зменшуємо вогонь і варимо, поки молоко не стане карамельного кольору й густим.
Коли згущене молоко набуло необхідної консистенції, то вимикаємо вогонь, але продовжуємо помішувати ще приблизно п'ять хвилин. Це допоможе позбутися піни та зробити наші ласощі більш щільними.
Спочатку охолоджуємо "варенку" до кімнатної температури, після чого її можна ставити в холодильник.
Ця технологія приготування підійде ласунам, які не люблять стояти біля плити.
Що потрібно для згущеного молока:
Як приготувати згущене молоко в мультиварці - інструкція:
Вже готове згущене молоко потрібно помістити в скляну ємність та поставити в холодильник на вісім годин.