Вафельний торт рецепт / фото ua.depositphotos.com

Вафельний торт - сміховинно простий і дуже смачний десерт, який з дитинства знайомий кожному українцю. Вафельні коржі, промазані згущеним молоком - ідеальний десерт до чаю. Дієтичними ці ласощі точно не є, але іноді побалувати себе можна.

УНІАН зібрав 3 смачних і простих рецепти вафельного торта - як більш приторних, так і менш солодких. Раніше ми розповідали, як готувати торт сметанник.

Вафельний торт зі згущеним молоком і маслом

  • Коржі вафельні - 100 г.
  • Варене згущене молоко - 600 г.
  • Вершкове масло - 270 г.

Масло заздалегідь дістати з холодильника і розм'якшити до кімнатної температури. Можна залишити його в сонячному місці. Перемішати згущене молоко з маслом до однорідності. Велике пласке блюдо трохи змастити кремом і покласти перший корж - так він не буде ковзати по страві.

Відео дня

Скласти торт, змащуючи кремом кожен шар. За бажанням змастити згущеним молоком верх торта і прикрасити свіжими ягодами або горіхами. Поставити торт на ніч в холодильник.

Вафельний торт зі сметаною / фото ua.depositphotos.com

Вафельний торт зі згущеним молоком і сметаною

  • Вафельні коржі готові - 300 г.
  • Згущене молоко варене - 1 банка (370 г).
  • Сметана 20% - 380 г.

Такий варіант торта менш калорійний і не такий нудотний на смак.

Сметану заздалегідь дістати з холодильника. Змішати віночком сметану і згущене молоко. Зібрати торт, чергуючи коржі з кремом. Змастити кремом також верх і краю торта. Поставити торт для просочення в холодильник на 2-5 годин в залежності від товщини коржів.

Вафельний торт із заварним кремом

  • Коржі вафельні - 300 г.
  • Молоко - 500 мл.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цукор - 120 г.
  • Вершкове масло - 50 г.
  • Борошно пшеничне - 3 ст. л.

З'єднати в мисці яйця і цукор, змішати. Всипати борошно і влити 100 г холодного молока. Ретельно перемішати. Решту молока довести на плиті до кипіння. У кипляче молоко влити яєчну суміш тонким струменем і постійно помішувати, щоб не було грудок.

Варити крем 3 хвилини на маленькому вогні, постійно помішуючи. Вимкнути вогонь і додати холодне масло, поки воно не розчиниться. Готовий заварний крем накрити плівкою і остудити до кімнатної температури. Скласти вафельний торт з крему і коржів. Залишити в холодильнику на 2 години.

Вас також можуть зацікавити новини: