Така прикраса надасть десерту більш вишуканого вигляду.
Правильно приготовлена помадка здатна підкреслити смак кондитерського виробу. Можна приготувати, наприклад, шоколадну, фруктову, ванільну, масляну, молочну помадку.
Змішати в каструльці цукор та воду. Покласти на плиту, довести до кипіння, щоб цукор розчинився.
Читайте такожЗаварні кільця з сирним кремом: як приготувати ніжний десерт
Після цього сироп треба швидко охолодити. Найкраще покласти каструльку на лід і помішувати. Щойно температура сиропу знизиться до 50-40°С, треба почати збивати (близько 15-20 хвилин).
Коли помадка побіліє і сильно загусне – то вона готова. Помадку слід залишити на ніч, а перед вживанням варто трохи прогріти, щоб полегшити нанесення на торт.
У невеликій ємності з’єднати молоко і цукор. Нагріти їх на невеликому вогні, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Додати какао, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини.
Зняти помадку з вогню, додати вершкове масло і перемішати. Таку помадку можна використовувати як для заливки тортів, так і для нанесення на них написів.
З апельсина і лимона зняти цедру, порізати її. Вичавити із фруктів сік, додати цедру і проварити хвилин 5-7 на невеликому вогні.
Читайте такожПовітряні панкейки: як приготувати апетитні смаколики
Яйце збити в густу піну. Влити поступово 2 столові ложки гарячого сиропу (але не киплячого). Слід постійно збивати, щоб яйця не заварилися.
Потім тонкою цівкою влити у киплячий сироп, яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком. Покласти на повільний вогонь і варити, безперервно помішуючи, до загусання. Відправити помадку в холодильник до повного охолодження.