Ефектна помадка для торта: як приготувати красиву прикрасу для випічки

Така прикраса надасть десерту більш вишуканого вигляду.

Правильно приготовлена помадка здатна підкреслити смак кондитерського виробу. Можна приготувати, наприклад, шоколадну, фруктову, ванільну, масляну, молочну помадку.

Цукрова помадка для торта

  • Цукор - 500 г
  • Вода - 150 г
  • Лимонний сік - 1 ч. л.

Змішати в каструльці цукор та воду. Покласти на плиту, довести до кипіння, щоб цукор розчинився.

Читайте такожЗаварні кільця з сирним кремом: як приготувати ніжний десертЧерез 4 хвилини додати лимонний сік і продовжувати варити. Готовність можна перевірити, взявши ложку сиропу й наливши її в крижану воду. Якщо вдається скачати м'яку кульку – то можна знімати каструлю з вогню. При цьому каструлю краще зняти з плити, адже важливо не переварити.

Після цього сироп треба швидко охолодити. Найкраще покласти каструльку на лід і помішувати. Щойно температура сиропу знизиться до 50-40°С, треба почати збивати (близько 15-20 хвилин).

Коли помадка побіліє і сильно загусне – то вона готова. Помадку слід залишити на ніч, а перед вживанням варто трохи прогріти, щоб полегшити нанесення на торт.

Шоколадна помадка з какао

  • Молоко - 5 ст. л.
  • Цукор - 5 ст. л.
  • Какао-порошок - 3 ст. л.
  • Вершкове масло (розм’якшене) - 50 г

У невеликій ємності з’єднати молоко і цукор. Нагріти їх на невеликому вогні, постійно помішуючи, до розчинення цукру. Додати какао, довести до кипіння і варити 1-2 хвилини.

Зняти помадку з вогню, додати вершкове масло і перемішати. Таку помадку можна використовувати як для заливки тортів, так і для нанесення на них написів.

Цитрусова помадка

  • Апельсин - 1 шт.
  • Лимон - 1/4 шт.
  • Цукор - 100 г
  • Масло вершкове - 60-70 г
  • Яйце куряче - 1 шт.

З апельсина і лимона зняти цедру, порізати її. Вичавити із фруктів сік, додати цедру і проварити хвилин 5-7 на невеликому вогні.

Читайте такожПовітряні панкейки: як приготувати апетитні смаколикиПроцідити цитрусовий відвар, додати масло та цукор. Нагрівати доти, поки не розчиняться цукор і масло. Довести до кипіння й зняти з вогню.

Яйце збити в густу піну. Влити поступово 2 столові ложки гарячого сиропу (але не киплячого). Слід постійно збивати, щоб яйця не заварилися.

Потім тонкою цівкою влити у киплячий сироп, яєчну масу, постійно збиваючи вінчиком. Покласти на повільний вогонь і варити, безперервно помішуючи, до загусання. Відправити помадку в холодильник до повного охолодження.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: