Рецепт панкейків / фото ua.depositphotos.com

Панкейки – це американські пишні млинці. Вони високі, повітряні й пористі, а готуються на абсолютно сухій сковороді й тому виходять абсолютно не жирними.

Під час подачі до столу панкейки зазвичай викладаються один на інший і поливаються сиропом, наприклад, ягідним, кленовим, шоколадним. За бажанням можна також подавати з варенням, медом, згущеним молоком.

Пишні панкейки на молоці

  • Борошно пшеничне - 1+2/3 ст.
  • Молоко - 240 мл
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цукор - 2,5 ст. л.
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л. без гірки
  • Ванілін

Яйця трохи збити з цукром вінчиком. Влити тепле молоко, добре перемішати.

Відео дня

Читайте такожПишні та рум’яні оладки: як приготувати ніжний смаколикВсипати просіяне борошно, розпушувач та ванілін. Добре перемішати віночком – тісто має бути схожим на середньої густини сметану.

Розігріти сковороду. Олії або масла не потрібно додавати.

На середину сковороди викладати по 2-3 столові ложки тіста, розрівняти й сформувати млинець. Смажити на невеликому вогні, поки не з'являться бульбашки на тесті. Перевернути млинець на інший бік і смажити також близько хвилини.

Панкейки складати стопкою, тоді вони будуть теплі під час подачі на стіл. Подавати до столу з варенням, медом, сиропом або згущеним молоком.

Бананові панкейки

  • Борошно пшеничне - 1,5 ст.
  • Молоко - 320 мл
  • Банан (великий) - 1 шт.
  • Яйце куряче - 1 шт.
  • Розпушувач - 2 ч. л.
  • Сіль - дрібка
  • Цукор - 1 ст. л.
  • Масло вершкове - 30 г

Банан має бути стиглим і м’яким. Розім’яти його виделкою. Розтопити масло, а яйця змішати з цукром та сіллю.

З'єднати всі три суміші з молоком, розмішати.

Як приготувати американські панкейки / фото ua.depositphotos.com

Всипати борошно, змішане з розпушувачем. Добре все перемішати, щоб не було грудочок.

Викласти тісто на суху розпечену сковороду. Коли на поверхні з'являться бульбашки, перевернути панкейк і смажити з іншого боку.

Подавати бананові панкейки зі сметаною, йогуртом, фруктами, медом, варенням.

Шоколадні панкейки

  • Борошно - 1 ст.
  • Молоко - 200 мл
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Вершкове масло - 50 г
  • Розпушувач - 1 ч. л.
  • Шоколад - 40 г

Шоколад розтопити з вершковим маслом.

Читайте такожНіжні млинці з начинкою: найкращі рецепти смачної стравиЗмішати у ємності борошно, цукор, какао, розпушувач та дрібку солі. Добре все перемішати.

Вбити 2 яйця. Далі слід невеликими порціями вливати молоко. Добре розмішати.

Наприкінці додати розтоплений шоколад із маслом.

Смажити панкейки на сухій сковороді на середньому вогні по кілька хвилин з кожного боку. Подавати шоколадні панкейки з варенням, згущеним молоком, морозивом, фруктами і ягодами.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти: