Бісквітний корж виходить м'яким і повітряним, а крем – насиченим та дуже смачним.
Бісквітний рулет із сирним кремом – повітряний та неймовірно смачний! Такий смаколик добре поєднується з солодкими фруктами та ягодами, родзинками, курагою, горіхами й шоколадом.
Для тіста
Для крему
Приготування бісквіту. Яйця поділити на білки та жовтки.
До жовтків додати половину норми цукру, борошно, крохмаль, розпушувач і ванільний цукор, перемішати. Додати сир, розмішати до однорідного стану.
Читайте такожРозсипчастий тертий пиріг: як приготувати смачну випічку з повидлом
Вилити тісто на застелене пергаментним папером деко. Розрівняти лопаткою, щоб вийшов прямокутний пласт товщиною близько 1 см.
Відправити у заздалегідь розігріту духовку до 190°С і випікати 20-25 хвилин. Готовий бісквіт повинен стати золотистим.
Дістати бісквіт і покласти на заздалегідь розстелений рушник. Скрутити його в тугий рулет і залишити охолонути в такому стані.
Приготування крему. Змішати сир, сметана, цукор, варення та ванільний цукор. У результаті має вийти однорідний крем. Відправити його на півгодини у холодильник.
З остиглого рулету зняти папір. Акуратно розгорнути рулет, намагаючись не поламати його. Змастити його рівним шаром крему. Знову щільно скрутити рулет, перевернувши швом униз. Покрити верх та боки рулету кремом. Прикрасити його на власний смак і покласти для просочення на годину в холодильник.
Для тіста
Для крему
Просіяти борошно, крохмаль та розпушувач.
У великій ємності збити яйця з дуже гарячою водою, поки маса не піде великими бульбашками. Додати цукор і збивати ще кілька хвилин до збільшення маси в 2-3 рази. Додати борошняну суміш і розмішати на найменших оборотах міксера або ложкою, щоб піна не осіла.
Ввімкнути духовку на 180°С. Викласти тісто на змащений маслом пекарський папір або силіконовий килимок. Розрівняти злегка в прямокутний пласт і випікати у духовці впродовж 10-12 хвилин.
Приготування крему. Якщо сир крупинками – його слід протерти через сито, в іншому разі можна просто збити блендером. Додати сметану, знову збити, після чого додати згущене молоко й знову збити.
Окремо збити добіла вершкове масло. Додати його до сирної маси і збити крем. Покласти його в холодильник.
Дістати деко з духовки. Перевернути його на посипаний цукровою пудрою рушник. Зняти папір (килимок) і скачати в рулет разом із рушником. Дати охолонути 2-3 хвилини.
Розкрутити, змастити кремом, розподіляючи по всій поверхні. Скрутити рулет і відправити у холодильник на годину-дві.