Млинці на кислому молоці виходять дуже тонкими і з великою кількістю дірочок.
Якщо ви випадково залишили молоко на столі і воно скисло - не турбуйтеся. З нього виходять чудово тонкі і ароматні млинці. Вони більш ніжні і більш ажурні, ніж млинці на молоці.
Щоб готові млинці не обвітрилися і залишилися м'якими, відразу після приготування накрийте їх плівкою або кришкою від каструлі. Кисле молоко і яйця дістаньте з холодильника заздалегідь, щоб вони були кімнатної температури.
Раніше ми писали, що приготувати з кислого молока крім млинців.
Інгредієнти:
Борошно просіяти кілька разів. Яйця збити віночком або блендером з цукром і дрібкою солі. Влити кисле молоко і соняшникову олію, ще раз перемішати. Потім частинами всипати в тісто просіяне борошно. Борошна може знадобитися більше або менше. Готове тісто має бути рідке і однорідне, без грудочок.
Сковорідку добре розігріти і один раз змастити олією. Налити на сковороду трохи тіста і розподілити по всій сковороді тонким шаром. Посмажити млинці по 1-2 хвилини з кожного боку. Сковороду можна більше не змащувати олією, якщо млинці не липнуть.
Інгредієнти:
Підігріти 100 мл кислого молока. Додати в нього дріжджі, цукор, кілька ложок борошна. Накрити опару плівкою і залишити в теплому місці на 10-15 хвилин.
В опару влити решту кислого молока, вбити яйця і додати олію. Розмішати до однорідності. Борошно просіяти і всипати в тісто при постійному помішуванні, щоб не було грудочок. Добре розмішати тісто, щоб воно було однорідним.
Тісто прибрати в тепле місце на 1 годину - воно має піднятися в два рази. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді, один раз змащеній олією. Млинці після смаження повинні бути пухкими і золотистими.
Інгредієнти:
Сироватку злегка підігріти в мікрохвильовці і всипати борошно. Добре перемішати, щоб не було грудочок. Додати розпушувач і знову перемішати. Потім вмішати в тісто цукор і олію. Залишити тісто на 30-40 хвилин в теплому місці, щоб воно добре настоялося. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді по 2-3 хвилини з кожного боку.