Ця випічка дуже смакуватиме з чаєм або кавою.
Домашній кекс – це завжди неймовірно смачно. А, якщо додати до складу ще, наприклад, апельсини, то десерт буде ще й дуже ароматним і ніжним.
Яйця збити до пишності, всипати цукор. Додати м'яке масло та збити.
Всипати борошно з розпушувачем. Розділити тісто на дві частини.
Читайте такожНіжна сирна запіканка: як приготувати неймовірну смакоту з ягодами
В одну частину тіста додати 4 столові ложки соку та цедру апельсина, розмішати.
До другої частини тіста додати просіяне через сито какао.
Змастити форму для випікання, викласти тісто у шаховому порядку, паличкою зробити розводи. Випікати 50 хвилин за температури 180°С. По готовності остудити.
Приготування цукрової глазурі. Змішати цукрову пудру з водою. Воду підливати потроху, щоразу добре розтираючи. Відразу ж полити остиглий кекс глазур'ю.
Заздалегідь вийняти вершкове масло із холодильника, щоб воно стало кімнатної температури.
Увімкнути духовку. Збити яйця з цукром до білого стану.
Додати апельсиновий сік, соду і ще раз дуже добре збити. Додати вершкове масло, збити. Всипати борошно невеликими порціями, добре перемішати – тісто має бути, як густа сметана.
Очистити і нарізати банани.
Змастити форму олією, обсипати борошном. Викладати тісто порціями, додаючи різаний банан.
Відправити форму з тістом у духовку на середню полицю. Випікати за температури 160°С близько 40-50 хвилин. Дати кексу охолонути і можна подавати.