Рецепт сирної запіканки з ягодами / фото ua.depositphotos.com

Сирна запіканка – ніжний десерт або друга страва, якій можна надавати різні смаки. Зокрема, дуже смачним та оригінальним виходить смаколик із ягодами або фруктами.

Сирно-кокосова запіканка з ягодами

  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Сир - 200 г
  • Цукор - 50 г + 2 ст. л. для ягід
  • Молоко - 100 мл
  • Кокосова стружка - 80 г
  • Борошно - 50 г
  • Ягода будь-яка - 50 г
  • Масло вершкове - 20 г

Яйця розділити на білки та жовтки.

До сиру додати цукор, жовтки й молоко, збити масу міксером. Висипати борошно і кокосову стружку, перемішати лопаткою.

Читайте такожКанапе на шпажках: як приготувати смачні закускиБілки збити в пишну піну. Додати в основну масу, перемішати акуратно лопаткою.

Ягоди засипати цукром, злегка перемішати.

Форму трохи змастити вершковим маслом. Викласти половину кокосово-сирної маси. Зверху розкласти ягоди з цукром.

Покрити рештою тіста. Зверху розкласти тонкі скибочки масла. Відправити у духовку й запікати приблизно 35 хвилин за температури 170°С, до рум'яного кольору.

Сирно-вівсянкова запіканка з чорницями

  • Сир - 300 г
  • Йогурт (без додатків) - 120 г
  • Чорниці - 100 г
  • Вівсяні пластівці - 30 г
  • Яйця - 1 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Крохмаль - 2 ст. л.
  • Сіль - за смаком

Сир з'єднати з йогуртом та збити до однорідності. Додати яйце, цукор і сіль. Збити все блендером до однорідності.

Як приготувати сирну запіканку з ягодами / фото ua.depositphotos.com

Розділити сирну масу на дві рівні частини. У першу додати вівсяні пластівці й перемішати.

У другу викласти чорницю та крохмаль, збити до однорідності.

Дно форми з високими бортиками вистелити пергаментом. Викласти сирну масу з вівсяними пластівцями й розрівняти. Поверх розподілити чорничну масу.

Відправити запіканку в розігріту до 170ºС духовку на 30-35 хвилин. Готову запіканку остудити, вийняти з форми і прикрасити чорницями.

Двоколірна запіканка з сиром і бананом

  • Сир - 180 г
  • Банан - 2 шт.
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Крупа манна - 50 г
  • Цукор - 100 г
  • Какао-порошок - 2 ст. л.
  • Масло вершкове - 0,5 ч. л.

Приготування шоколадного шару. У чашу блендера скласти банани, 1 яйце, цукор (50 г), манну крупу (25 г) та какао-порошок. Подрібнити в однорідну гладку масу.

Читайте такожАроматне лимонне печиво - як спекти неймовірно смачні ласощіЗмастити вершковим маслом форму, викласти в неї шоколадну масу.

У чашу блендера покласти сир, яйце, решту цукру та манної крупи. Подрібнити все до однорідної маси.

Поверх шоколадного шару викласти сирну масу. Відправити у духовку й запікати за температури 180°С до готовності, приблизно 25-35 хвилин.

Вас також можуть зацікавити інші рецепти:

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram