Такі млинці довго не черствіють, а готувати їх можна навіть на кислому кефірі.
Ми звикли готувати млинці на молоці або воді. Але млинці на кефірі - вони інші. І зараз ми говоримо не про пишні оладки, а саме про млинці - тонкі та в дірочку. Млинці на кефірі відрізняються від тих, що готують на молоці: вони виходять з легкою кислинкою, а ще - дуже ніжні.
Раніше ми розповідали, як приготувати золотисті млинці на молоці і тонкі млинці на воді.
Млинці виходять тонкими і ніжними - легкості їм додає сода, яка реагує з кислотою і розм'якшує тісто. Для приготування вам знадобляться:
Збийте яйця, додайте сіль, соду і цукор. Влийте олію, додайте половину борошна і половину кефіру і перемішайте.
Яйця і кефір повинні бути кімнатної температури, а борошно краще просіяти.
Додайте борошно, що залишилося, і кефір і ще раз перемішайте - повинна вийти однорідна консистенція. Дайте тісту настоятися 15 хвилин. Випікайте млинці на добре розігрітій сковороді, змащеній олією. Розподіляйте тісто тонким шаром і обсмажуйте на середньому вогні до золотистого кольору.
Змащуйте сковорідку періодично олією.
Заварні млинці на кефірі дуже популярні. Окріп "відповідає" за дірочки в млинцях - їх виходить багато. Для приготування вам знадобляться:
Збийте яйця з цукром і сіллю. Влийте кефір, перемішайте. Всипте просіяне борошно, ретельно вимішайте і залиште тісто на 10 хвилин. Влийте тонкою цівкою окріп, постійно перемішуючи масу. Додайте соду, перемішайте. Влийте олію. Випікайте на гарячій сковороді на середньому вогні до золотистого кольору з обох сторін.
Замість окропу можна в млинці додати гаряче молоко - буде ще смачніше. Для приготування вам знадобляться:
Змішайте підігрітий кефір з яйцем, сіллю, цукром. Додайте соду і перемішайте. Всипте борошно і ще раз перемішайте. Влийте тонкою цівкою кипляче молоко, помішуючи тісто. Додайте масло. Змастіть сковороду маслом, випікайте млинці на розігрітій сковороді - на середньому вогні з обох сторін до золотистості.