Хачапурі - національна грузинська страва, яку легко можна приготувати самостійно.
Для того, щоб зробити справжні хачапурі по аджарськи, потрібно правильно замішувати тісто і готувати начинку. Однак є і більш простий спосіб порадувати близьких такою стравою. УНІАН з'ясував, як зробити хачапурі ліниві за перевіреними рецептами.
Раніше ми говорили про те, як приготувати соковиті чебуреки.
Для приготування вам знадобляться:
У глибокій мисці змішати сир, яйця і сіль, додати дрібно нарізану зелень. Туди ж викласти борошно і тертий сир, перемішати. Розділити тісто на 5 рівних частин. Нагріти сковороду і, не наливаючи олію, викласти "млинець" з тіста. Накрити кришкою, почекати 5 хвилин, поки низ хачапурі підсмажиться. Потім перевернути його і до готовності обсмажити з іншого боку. Таку процедуру провести з усім тістом, подавати хачапурі до столу гарячими.
Для приготування вам знадобляться:
У мисці змішати яйце, сіль, цукор, молоко, борошно і розпушувач, перемішати віночком. У ту ж ємність додати тертий сир. Нагріти сковороду, змастити вершковим маслом. Викласти сирний корж, смажити 7-8 хвилин під закритою кришкою з одного боку, потім 2-3 хвилини з іншого боку. Готові хачапурі подавати до столу зі сметаною.
Для приготування вам знадобляться:
Сир натерти на крупній тертці, викласти в глибоку миску. Додати сире яйце і кефір, перемішати. Всипати борошно і знову перемішати. Розігріти на сковороді вершкове масло, викласти тісто. Випікати під закритою кришкою 7-8 хвилин, потім перевернути "млинець" і випікати ще 2-3 хвилини.