Домашні сінабони смачніші, ніж у кафе: 3 рецепти знаменитих булочок із корицею

Розповідаємо, що таке сінабон, хто придумав ці булочки і як їх приготувати.

У багатьох осінь уже давно асоціюється з ароматними булочками з корицею. Сінабони продаються в багатьох пекарнях. Їх подають із різними фруктовими соусами, посипають горішками, прикрашають карамеллю і шоколадом. Ми підготували кілька рецептів, за допомогою яких можна приготувати сінабони у себе вдома.

Хто придумав сінабон

Спочатку існувала мережа пекарень з однойменною назвою Cinnabon. Вони прославилися рулетами з корицею і глазур'ю. Рецепт своєї фірмової випічки винайшли самі власники пекарні шляхом багатьох експериментів.

Хоча першу пекарню відкрили ще 1985 року, компанія і зараз продає свої сінабони, а їхня випічка стала знаменитою не тільки в США, а й у всьому світі.

Сінабони - рецепт класичний

Готуються базові сінабони з корицею. Це ароматний осінній десерт, який наповнить дім затишком. Для нього беремо:

  • 450-500 грамів борошна;
  • 200 мілілітрів молока;
  • одну столову ложку цукру;
  • 25 грамів живих дріжджів;
  • 100 грамів вершкового масла (+100 грамів для начинки);
  • 0,5 чайної ложки солі;
  • 100-150 грамів коричневого цукру;
  • одну-дві столові ложки меленої кориці;
  • 250 грамів крем-сиру;
  • одну-дві столові ложки лимонного соку;
  • дві столові ложки цукрової пудри.

Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати, щоб воно стало м'яким. У миску всипаємо борошно, цукор і сіль. Туди ж потрібно розкришити дріжджі та все разом перемішати.

Додаємо масло, тепле молоко і замішуємо тісто. Це можна зробити руками або за допомогою комбайна. Тісто потрібно зібрати в кулю, перекласти в миску, змащену олією, накрити плівкою і прибрати в тепло на годину. Щоб тісто добре підійшло, не повинно бути протягу або холоду.

Обминаємо його і розкачуємо в пласт завтовшки близько двох міліметрів. Змащуємо м'яким вершковим маслом і посипаємо корицею з коричневим цукром.

Скачуємо тісто в рулет і ріжемо його ниткою на шість частин. Для цього протягуємо нитку знизу і розрізаємо хрест-навхрест.

Форму для випікання змащуємо олією і розставляємо сінабони. Між ними потрібно залишити один-два сантиметри. Накриваємо чистим рушником і залишаємо на 20 хвилин. У цей час нагріваємо духовку до 180 градусів. Випікаємо булочки 30 хвилин.

Збиваємо крем-сир із пудрою та лимонним соком до однорідності. Змащуємо кремом ще гарячі булочки і подаємо, коли трохи охолонуть.

Сінабони - простий рецепт

Це максимально простий варіант знаменитих булочок із корицею. Простіше буде тільки купити готові. Для приготування беремо:

  • 500 грамів листкового дріжджового тіста;
  • п'ять столових ложок цукру;
  • дві столові ложки кориці;
  • 30 грамів вершкового масла;
  • 150 грамів вершкового сиру;
  • 100 грамів цукрової пудри;
  • 50-100 мілілітрів вершків 33%.

Тісто розморожуємо за інструкцією. Розкачуємо, з'єднуючи два аркуші в один довгий. Масло розтоплюємо, а цукор із корицею перемішуємо в окремій піалі. Змащуємо маслом тісто і посипаємо ароматною начинкою. Згортаємо рулет і ріжемо його на однакові шматочки.

Пергаментом вистилаємо дно форми і викладаємо булочки на відстані одна від одної. Злегка сплюскуємо їх і прибираємо на 30 хвилин у тепле місце. Випікаємо 20 хвилин за температури 180 градусів.

У цей час робимо крем. Збиваємо вершковий сир, вершки та пудру. Густоту крему регулюйте вершками на свій розсуд. Сінабони змащуємо ще гарячими.

Сінабони - рецепт із яблуками

Наостанок залишили булочки з фруктами. Поєднання яблук і кориці вже давно стало візитною карткою осені. У сінабонах це теж популярна начинка. Для приготування беремо:

  • 5 грамів сухих дріжджів;
  • 0,5 склянки води;
  • 100 грамів цукру;
  • 50 мілілітрів молока;
  • 135 грамів вершкового масла;
  • одне яйце;
  • одну чайну ложку солі;
  • дві склянки борошна;
  • два яблука;
  • 0,5 склянки коричневого цукру;
  • чайну ложку кориці;
  • 35 грамів вершкового сиру;
  • 100 грамів цукрової пудри;
  • один мілілітр ванільної есенції.

Змішуємо дріжджі, теплу воду і чайну ложку цукру. Залишаємо на 10 хвилин. Далі в чашу міксера вливаємо тепле молоко і додаємо 45 грамів цукру, 35 грамів масла, яйце та сіль. Змішуємо на середній швидкості. Підсипаємо половину борошна та перемішуємо.

Вливаємо до борошняної суміші дріжджі та знову перемішуємо. Частинами вводимо решту борошна, поки не вийде однорідне тісто. Змащуємо олією миску, перекладаємо в неї тісто, накриваємо і прибираємо в тепло на дві години.

У цей час чистимо і нарізаємо яблука кубиком. У сотейнику нагріваємо олію (40 г) і цукор (50 г). Додаємо яблука і готуємо близько 15 хвилин, поки вони не набудуть карамельного аромату і кольору.

Тісто розкачуємо в прямокутник і змащуємо розтопленим маслом (20 г). Посипаємо його сумішшю кориці з коричневим цукром і викладаємо зверху яблука. Скручуємо рулет і ділимо його на булочки завширшки п'ять сантиметрів. Форму вистилаємо пергаментом, змащуємо маслом і перекладаємо в неї сінабони. Їх потрібно залишити ще на дві години. Випікаємо в духовці близько 20 хвилин за 190 градусів.

Далі потрібно змастити сінабони з яблуками кремом. Для нього змішуємо масло (40 г), вершковий сир, пудру, дрібку солі та ваніль. Подавати булочки найкраще теплими.

Вас також можуть зацікавити новини: