Розповідаємо, як приготувати легендарний американський пиріг зі сливами та його спрощені версії.
Осінь - ідеальний час для приготування ароматної випічки. Теплий запах кориці зробить затишним будь-який холодний вечір. Варто скористатися сезонними фруктами, щоб насолодитися соковитим десертом.
Ми підібрали три варіанти, як можна приготувати смачний пиріг зі сливами.
Це один із найвідоміших десертів. Він не втрачає популярності з моменту публікації 1983 року в New York Times. Щоб приготувати цей ароматний сливовий пиріг, беремо:
Духовку розігріваємо до 170 градусів. Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати, щоб воно стало м'яким. Збиваємо його з цукром до однорідної пишної маси. Додаємо яйця і знову збиваємо.
Всипаємо ваніль, дрібку солі та борошно з розпушувачем. Збиваємо до однорідної маси.
Переливаємо тісто у форму, змащену олією. Сливи нарізаємо на половинки і викладаємо зрізом догори. У піалі змішуємо цукор із корицею. Посипаємо цією сумішшю поверхню пирога і відправляємо в духовку на 40 хвилин.
Подавати пиріг можна теплим, додавши до нього кульку морозива. Також легендарний десерт із New York Times буде смачним і холодним.
Це простіша версія фруктового десерту. Тісто виходить пишним і ніжним. Щоб приготувати пиріг зі сливами на кефірі, беремо:
Духовку розігріваємо до 180 градусів. У мисці збиваємо яйця з цукром і ваніллю до пишної піни. Вливаємо кефір кімнатної температури, масло та перемішуємо.
Вмішуємо порціями борошно з розпушувачем. Тісто буде як густа сметана. Переливаємо його у форму для випічки, змащену олією.
Вимиті сливи розрізаємо на половинки і виймаємо кісточки. Викладаємо фрукти, злегка вдавлюючи в поверхню тіста.
Випікаємо близько 40 хвилин, а діставати з форми краще після охолодження. Для прикраси можна посипати цукровою пудрою.
Готується сливовий пиріг на сковороді з товстим дном і діаметром 26 сантиметрів. Для приготування потрібно взяти:
Сливи розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки. Якщо фрукти великі, варто їх розрізати на дрібніші шматочки.
У мисці збиваємо яйця із сіллю та цукром. Вливаємо кефір і перемішуємо. Додаємо вершкове масло або таку саму кількість рослинної олії без запаху, перемішуємо. Додаємо ваніль, розпушувач і борошно. Має вийти досить не густе тісто.
У сковороду вистилаємо пергамент, змащений вершковим маслом. Викладаємо сливи і зверху - тісто. Розрівнюємо його лопаткою. Плиту вмикаємо на мінімальний вогонь, пательню накриваємо кришкою і готуємо близько 20 хвилин.
На кришці може з'являтися конденсат - його потрібно прибирати серветкою. Коли пиріг по краях змінить колір, його можна перевертати. Для цього потрібно накрити десерт пергаментом і тарілкою. Акуратно перевертаємо сковороду, притримуючи тарілку рукою.
Прибираємо пергамент, який був з боку слив, і повертаємо пиріг на сковороду. Папір, яким накрили десерт, має бути знизу. Накриваємо кришкою і готуємо ще десять хвилин. Про всяк випадок перевіряємо шпажкою або зубочисткою на готовність.
Дістаємо пиріг і після охолодження посипаємо пудрою.