Завдяки технології приготування такий пиріг виходить дуже крихким.
Тертий пиріг – крихкий, розсипчастий та ніжний смаколик. Готується він із пісочного тіста, а прекрасною начинкою для нього, зокрема, є улюблене повидло, варення або джем.
З’єднати у мисці м'яке вершкове масло, цукор та ванілін. Перетерти їх за допомогою ложки.
Читайте такожЗаварні кільця з сирним кремом: як приготувати ніжний десерт
Далі всипати борошно з розпушувачем. Борошно слід вводити поступово, у міру потреби. Змішати все міксером, а потім перейти на ручний заміс – у результаті має вийти м'яке й пластичне тісто.
Розділити тісто на два частини, які необхідно злегка заморозити.
Форму для випічки викласти пекарським пергаментом. Першу частину тіста натерти на великій тертці на дно форми. Борти пирога можна сформувати з джгутиків пісочного тіста.
Далі викласти варення (воно не повинно бути занадто рідким).
Поверх варення розподілити другий шар тертого на великій тертці підмороженого тіста. Відправити форму на 30 хвилин у розігріту до 240°С духовку (якщо пиріг тонкий – до 200-220°С).
Готовому пирогу потрібно дати трохи охолонути, а потім нарізати на шматочки.
Борошно розмішати з содою, додати натертий на тертці маргарин. Добре руками розтерти все на крихту.
Яйце збити з цукром, додати сік лимона і майонез, розмішати.
Додати яєчну суміш до крихти й вимісити еластичне тісто. Розділити його на дві майже однакові частини, меншу загорнути в плівку й покласти в морозилку на 5-10 хвилин.
Деко застелити пекарським папером, змащеним маргарином. Більший шматок тонко розкачати на деко. Змастити варенням або повидлом.
Дістати з морозилки другий шматок і натерти на великій тертці, рівномірно розподіляючи по всій поверхні.
Відправити у розігріту до 200°С духовку на 20 хвилин – до рум'яності (орієнтуватися слід на власну духовку).