Такі кексики будуть гарним доповненням до кави або чаю.
Кекси з сиру – дуже смачна, апетитна й корисна домашня випічка.
Приготувати м’які та пишні кекси нескладно – головне дотримуватися рецепту приготування і мати спеціальні формочки для їх випікання.
Для яскравішого смаку в сирні кекси часто додають горіхи, сухофрукти або фрукти. Найчастіше роблять кексики з родзинками, готують також сирно-лимонні, сирно-бананові, сирно-шоколадні кекси.
Вершкове масло розтопити й остудити.
Сир тим часом розтерти з яйцями, цукром та ванільним цукром. Влити розтоплене масло, добре перемішати до однорідності.
Читайте такожСмачні равіолі: як приготувати ароматно-апетитну страву
В'ялену журавлину вимити, залити окропом на 15-20 хвилин. Змити воду, ягоди обсушити, додати в тісто і перемішати. Замість журавлини можна взяти родзинки, курагу чи інші сухофрукти.
Розкласти тісто по формах для випічки.
Випікати сирні кекси у попередньо розігрітій до 180℃ духовці впродовж 35-45 хвилин. Готовність перевірити за допомогою дерев'яної шпажки: якщо вона суха – кексики готові.
Готові кекси вийняти з форм й остудити на решітці.
Шоколадну глазур приготувати згідно із інструкцією на упаковці. Прикрасити кекси шоколадною глазур'ю, дати застигнути впродовж 5-10 хвилин.
Для сирного шару
Борошно просіяти разом із розпушувачем та какао.
Два яйця розбити в миску й додати до них цукор. Збити міксером до отримання пишної, однорідної маси.
Розтоплене і злегка остигле вершкове масло, а також молоко додати в яєчну масу, ще раз збити.
Додати яєчну масу в суміш борошна, розпушувача і какао. Дуже добре все перемішати силіконовою лопаткою. Тісто має вийти однорідним, гладеньким і не рідким.
З'єднати перетертий через сито сир (або вершковий сир), яйце і цукор. Усе ретельно перемішати.
Розкласти тісто по формочках, заповнюючи їх на 1/2 об'єму. Зверху викласти по 2 чайних ложки сирної суміші.
Відправити кекси в розігріту духовку і випікати при температурі 200℃ приблизно 15-20 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою: якщо вона виходить із випічки сухою – кекси спеклися.
Для начинки
Для прикрашання
За допомогою міксера з’єднати розм'якшене вершкове масло, цукор, сіль та ванілін (збивати приблизно 3 хвилини).
Читайте такожАроматний пиріг з варенням: як приготувати неймовірну випічку
Борошно з’єднати з розпушувачем і частинами просіяти до решти компонентів, перемішуючи міксером або лопаткою. Замісити досить густе тісто.
Увімкнути духовку і розігріти до температури 180℃.
У форми для кексів викласти паперові капсули або можна взяти силіконові форми.
Викласти частину тіста в формочки. Покласти начинку.
Зверху накрити начинку тістом, заповнюючи форми на 2/3, бо під час випікання тісто добре піднімається. За бажанням зверху посипати пелюстками мигдалю.
Випікати кекси з начинкою при 180℃ упродовж 25-30 хвилин. Готові кексики можна прикрасити цукровою пудрою.