3 рецепти брауні, які тануть у роті: класичний, з вишнею і навіть без шоколаду

Правильно приготований брауні тане в роті й наповнює дім приголомшливим ароматом.

Мало хто не куштував або хоча б не чув про неймовірно шоколадний десерт брауні.

Почнемо з того, хто придумав брауні, який вважається класичною американською випічкою. Вважається, що це тістечко з'явилося завдяки Берті Палмер - світській левиці з Чикаго. 1893 року вона попросила свого шеф-кондитера приготувати десерт, який можна було б упакувати в ланч-бокси для жінок на Всесвітній виставці.

Хоча ім'я кондитера не збереглося, відомо, що свій шоколадний десерт він покрив ванільно-абрикосовою глазур'ю і посипав горіхами. У підсумку брауні здобув широку популярність і безліч пекарів створили свої версії цієї випічки.

Ми підготували три варіанти шоколадного десерту.

Брауні - класичний рецепт

Це тістечко можна вважати базовим. Для нього потрібно взяти:

  • 200 грамів темного шоколаду (50-60%);
  • 110 грамів вершкового масла;
  • три яйця;
  • 180 грамів цукру;
  • третину чайної ложки солі;
  • 80 грамів борошна;
  • 25 грамів какао-порошку;
  • чайну ложку ванільного цукру.

Розігріваємо духовку до 180 градусів. Розтоплюємо масло та шоколад у мікрохвильовці. Найкраще це робити короткими імпульсами по десять секунд. Уважно стежте, щоб шоколад не згорнувся.

Яйця, ваніль, сіль і цукор збиваємо міксером до пишності. Вливаємо до них шоколадно-вершкову масу і перемішуємо. Просіваємо туди какао і борошно, акуратно доводимо до однорідності.

Найкраще для цього десерту підійде квадратна форма 20 на 20 сантиметрів. Вистилаємо її пергаментом і змащуємо олією. Виливаємо туди тісто і розрівнюємо лопаткою.

Окремо варто згадати, як довго пекти брауні. Загалом це займає близько 20-25 хвилин. Перевіряємо зубочисткою - вона має бути вологою, оскільки саме така текстура цього десерту. Надалі ви можете змінювати час приготування, роблячи пиріг вологішим або сухішим на свій смак. Повністю охолоджуємо випічку і потім дістаємо. Нарізаємо на квадрати і подаємо. Можна прикрасити цукровою пудрою і м'ятою за бажанням.

Брауні з вишнею

Це цікавіший варіант, у якому багатий і щільний смак тістечка відтіняється кислинкою ягід. Для нього беремо:

  • 200 грамів темного шоколаду;
  • 250 грамів консервованої вишні;
  • три яйця;
  • 60 грамів масла;
  • 140 грамів борошна;
  • 200 грамів цукру;
  • 45 грамів какао-порошку;
  • дрібку солі.

Перейдемо до того, як приготувати брауні. Вишню відкидаємо на сито. Масло та шоколад розтоплюємо в сотейнику, помішуючи. Поки маса остигає, розігріваємо духовку до 180 градусів. Збиваємо в мисці яйця з цукром до пишної та світлої маси. З'єднуємо її з шоколадною частиною.

Всипаємо просіяне борошно, сіль, какао і перемішуємо до однорідності. Додаємо в тісто половину вишні та перемішуємо.

Вистилаємо пергаментом форму для запікання і змащуємо. Викладаємо тісто, розрівнюємо лопаткою і викладаємо зверху ягоди, що залишилися.

Випікаємо близько 30-40 хвилин. Орієнтуйтеся на стан тіста.

Бюджетний брауні - рецепт із какао

Шоколад постійно дорожчає, але це не причина відмовлятися від цього приголомшливого десерту. Можна просто взяти більше какао. Однак варто враховувати, що тістечко буде менш солодким, ніж із шоколадом. За бажанням, можна взяти більше цукру. Щоб приготувати цей дешевший рецепт брауні, беремо:

  • 150 грамів вершкового масла;
  • 250 грамів цукру;
  • 65 грамів какао-порошку;
  • два яйця;
  • 70 грамів борошна;
  • чайну ложку ванільного цукру;
  • дрібку солі.

Духовку розігріваємо до 165 градусів (режим верх-низ). Форму вистилаємо пергаментом і змащуємо.

На водяній бані розтоплюємо нарізане кубиками масло з цукром, сіллю і какао. Час від часу потрібно помішувати. Не лякайтеся щільної консистенції, так має бути.

Остуджуємо масу. По одному додаємо яйця і ваніль, перемішуємо до однорідності, а потім всипаємо борошно і знову перемішуємо.

Переливаємо тісто у форму, вирівнюємо поверхню і випікаємо близько 20-25 хвилин.

Вас також можуть зацікавити новини: