Заварні тістечка отримали таку назву через тісто, яке готується в каструлі.
Заварні тістечка – це дуже ніжний і легкий десерт, який отримав світову популярність. Такий десерт можна наповнити будь-яким кремом або фруктами за смаком. Тісто для заварних тістечок складно зіпсувати. Є у таких солодощів і один недолік: вони чомусь дуже швидко зникають зі столу.
Для тіста:
Для крему:
У каструлю покласти масло і поставити на маленький вогонь. У розтоплене масло додати борошно і перемішати до однорідності. Вимкнути вогонь. Вмішати в тісто яйця по одному, додати сіль. Деко для запікання вистелити пергаментом. Викласти невеликі кульки тіста на пергамент. Можна насадити їх через кулінарний мішок.
Читайте такожЯк приготувати смачні хачапурі: справжні грузинські рецепти
Для крему поставити на вогонь каструлю з молоком. Жовтки розмішати з цукром і ванільним цукром, додати борошно і пару ложок холодного молока. Вилити суміш в кипляче молоко і добре перемішати. Варити крем приблизно 5 хвилин, постійно помішуючи. Остудити крем.
Готові профітролі начинити кремом. Ввести крем можна через кулінарний мішок або шприц, або просто надрізати тістечка і заповнити кремом.
Читайте також інші рецепти: