Такі смачні солодощі можна приготувати на велике свято.
Великдень 2025 для християн настане 20 квітня - цього дня віряни підуть у храми, щоб освятити традиційні продукти і, звісно, випічку. Сирна паска - один із найпопулярніших варіантів святкових пасок. Пропонуємо вам цього року приготувати її за перевіреним рецептом.
Класична паска завжди робиться на дріжджовому тісті, але багато господинь обирають для себе іншу технологію. Рецепт Паски з додаванням сиру дуже простий, а частування виходить ніжним і повітряним. Ви можете спробувати зробити сирну паску цього року - вам не доведеться навіть нічого пекти!
Інгредієнти:
Запам'ятовуйте рецепт смачної паски - його зможе "здолати" навіть господиня-початківець.
Сир викласти з пакета у велику миску, подрібнити блендером до однорідної консистенції. Додати розм'якшене або розтоплене вершкове масло. Ще раз перебити блендером. Розігріти вершки або молоко, не доводячи до кипіння, викласти в ємність із молочним продуктом шоколад. Розмішати, щоб він повністю розчинився. Вилити отриману суміш у сир. На цьому етапі можете додати 1-2 чайних ложки цукрової пудри, якщо вам подобається солодка паска. Ще раз усе ретельно збити, висипати в ємність кокосову стружку, перемішати.
Підготовлений відріз марлі скласти у 2 шари, застелити у великодній формі. Сирну масу розмістити всередині. Підготувати тарілку, на дно покласти 2-3 паперових рушники, зверху поставити паску. Це необхідно для того, щоб вони ввібрали в себе вологу, яку паска буде виділяти. Закрити сирну масу марлею, поставити під гніт. Сховати в холодильнику на десять-п'ятнадцять годин, потім зняти гніт і марлю, витягнути паску з форми, посипати кокосовою стружкою, поставити на тарілку і подати до столу. Зверху можна прикрасити кокосовою стружкою, шматочками шоколаду або однойменними цукерками.