Як зробити суміш з меду і горіхів і чому аджика з горіхами - мастхев вашого льоху - дізнайтеся в матеріалі УНІАН.
Горіхи можна вживати в чистому вигляді, додавати їх в салати або випічку. Зимові горіхові заготовки - ще один вдалий варіант застосування суперфуду. Раніше ми говорили про те, як зварити горіхове варення і чи можна їсти горіхи кожен день, а сьогодні поділимося унікальними рецептами з горіхів на зиму.
Волоські горіхи обсмажити на сковороді протягом 10 хвилин, додати гострий перець і часник, подрібнити блендером. Перекласти в глибоку ємність, додати нарізану петрушку, базилік, подрібнені зерна гірчиці і коріандр. Посолити, перемішати. Розкласти в чисті стерилізовані банки, закатати кришками.
Перебрати горіхи, висипати їх на сковороду і підсмажити протягом 10 хвилин (в якості альтернативи можна скористатися духовкою). Остудити горіхи, висипати в стерилізовану банку, зверху залити медом. Закрити кришками і відправити в комору - настоюватися.
Горіхи подрібнити ножем, обсмажити на сковороді протягом 5 хвилин. Додати мед і цукор, готувати, помішуючи, поки цукор не розчиниться, а сама суміш не придбає в'язку консистенцію. Розстелити на столі пергамент, перекласти на нього суміш і остудити протягом пари хвилин. Змочити руки водою, сформувати з медово-горіхової суміші прямокутний пласт 6-7 мм завтовшки. Нарізати на шматочки, дати охолонути і зберігати в пергаменті.