Горіхове варення рецепт / фото ua.depositphotos.com

Мало хто знає, що з волоського горіха можна приготувати надзвичайно смачне і корисне варення. Такі ласощі можна додавати в випічку або їсти з чаєм, а сиропом рекомендується полити морозиво. Варення з волоського горіха готують як із зелених, так і зі стиглих плодів.

Варення з волоського горіха: користь і шкода

Такий десерт дуже багатий йодом, а дефіцит цього елемента є у більшості українців. Підвищує імунітет і полегшує самопочуття при застуді. Користь горіхового варення особливо помітна при захворюваннях щитовидної залози. Також таке варення покращує потенцію у чоловіків.

Горіхове варення шкідливе при діабеті, зайвій вазі і надлишку йоду в організмі.

Відео дня

Просте варення з зеленого волоського горіха

  • Молоді зелені волоські горіхи - 1 кг.
  • Цукор - 1 кг.
  • Вода - 300 мл.
  • Прянощі за смаком: мелена кориця, гвоздика, аніс, кардамон.
  • Какао - 2 ст. л.

Відберіть молоді горіхи з м'якою шкіркою, які легко розрізаються ножем. Пересипати плоди у велику ємність, залити водою і залишити на 15-20 днів. Воду міняти щодня. Вимочувати горіхи потрібно для того, щоб з них пішла гіркота.

Після вимочування варити горіхи 90 хвилин, поки вони не будуть легко протикатися зубочисткою. Змішати 300 мл води з цукром і довести до кипіння. Варити сироп, поки цукор не розчиниться. У сироп викласти горіхи і варити варення 90 хвилин. Корицю покласти в середині варіння, а інші спеції і какао - за 10 хвилин до кінця. Гаряче варення розлити по стерилізованим банкам.

Горіхове варення як зробити / фото ua.depositphotos.com

Горіхове варення з стиглих горіхів і яблук

  • Яблука - 500 г.
  • Горіхи волоські ( ядра) - 100 г.
  • Лимон - 0.5 шт.
  • Цукор - 500 г.
  • Вода - 200 мл.
  • Запашний перець - 5 шт.
  • Гвоздика в бутонах - 5 шт.
  • Кориця мелена - 0.5 ч. л.

Яблука вимити і очистити від шкірки, видалити серединки. Нарізати яблука невеликими кубиками. Викласти яблука в каструлю, залити водою і засипати цукром, вичавити сік половини лимона. Додати гвоздику і запашний перець. Довести до кипіння і варити 15 хвилин, регулярно помішуючи варення ложкою.

Горіхи подрібнити блендером або кавомолкою. Додати горіхи в яблучну суміш і варити ще 15 хвилин. За 5 хвилин до закінчення варіння додати в суміш мелену корицю. Гаряче варення розкласти по стерилізованим банкам і накрити стерилізованими кришками.

Вас також можуть зацікавити новини: