Шоколадні яйця за цим рецептом виходять легко і без проблем.
Великдень 2025 - ідеальний час, щоб побалувати себе чимось незвичайним. Традиційно на це свято готують солодку здобну випічку і поруч із нею на блюдо викладають фарбовані яйця.
Сьогодні розглянемо, як приготувати шоколадні великодні яйця, які точно сподобаються вашим домашнім або гостям.
Щоб зробити цей незвичайний десерт, знадобиться невелика кількість інгредієнтів, час і терпіння, проте результат того вартий. Вам знадобляться:
Для глазурі також знадобиться шоколад (200 г), рослинна олія (40 мл), смажений арахіс (40 г).
У піалу поміщаємо желатин, додаємо воду і залишаємо на приблизно 15 хвилин. Потім його потрібно підігріти в мікрохвильовці або розтопити на плиті.
Шоколад розламуємо на шматочки і поміщаємо в більшу ємність. Туди вливаємо желатин і гаряче молоко. Потрібно ретельно перемішати, щоб вийшла однорідна суміш.
У шоколадну масу додаємо крем-сир і добре збиваємо вінчиком до однорідності. Залишаємо остигати до кімнатної температури.
У цей час збиваємо крижані вершки та цукрову пудру до загустіння. Змішуємо їх із шоколадом.
Щоб надати мусу форму яйця, можна використовувати кришечки від Kinder Joy. Добре промийте їх, просушіть і злегка протріть маслом - так буде легше дістати. Поміщаємо всередину шоколадно-вершкову масу і залишаємо в морозилці на годину.
Мус у мисці може за цей час загуснути, але його легко трохи підігріти в мікрохвильовці, перемішати і далі готувати.
Цієї кількості вистачить на сім яєць (14 половинок). "Склеювати" їх між собою потрібно залишками мусу - просто промащуємо, стискаємо разом половинки і підморожуємо хвилин 15.
У цей час варто приготувати глазур. Шоколад з маслом розтоплюємо на водяній бані або в мікрохвильовці. Всипаємо туди подрібнений арахіс і перемішуємо.
У суфле-яйце вставляємо дерев'яну шпажку і занурюємо в глазур. Оскільки начинка дуже холодна, шоколад буде швидко застигати. Тримаємо його на шпажці в руках, поки не застигне, перекладаємо на пергамент і продовжуємо.
Коли всі порції десерту будуть готові, прибираємо їх на кілька годин у холодильник - це потрібно, щоб мус повільно розморозився всередині.
Ці смачні маленькі шоколадні яйця можна використовувати як частування для дітей або ж просто порадувати своїх близьких.
Раніше УНІАН розповідав, чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю або Чистий четвер, а також коли фарбувати яйця.