Який чай краще пити в холодну погоду - читайте в матеріалі УНІАН.
З прянощами, медом, молоком - такий чай не тільки зігріває в холод, але і допомагає впоратися із застудою та піднімає настрій. УНІАН пропонує три найкращі рецепти зимового чаю.
Раніше ми розповідали, як заварювати шипшину сушену, щоб зберегти вітаміни.
Корінь імбиру почистьте та натріть на дрібній тертці, кардамон покришіть. Залийте водою, поставте на вогонь, кип'ятіть 6-7 хвилин - до появи жовтуватого відтінку. Всипте цукор, проваріть ще 1-2 хвилини. Додайте чай і варіть ще стільки ж. Влийте гаряче молоко, ще трохи проваріть. Перед подачею процідіть.
Залийте чай окропом, дайте настоятися. Обліпиху розімніть.
Можна використовувати заготовку обліпихи з цукром - тоді в напій цукор додавати не потрібно.
Очищений імбир наріжте тонкими шматочками. Додайте до обліпихи, всипте цукор. Влийте проціджений чай. Перемішайте і ще раз процідіть.
Змішайте молоко з водою, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, додайте чай та прянощі.
Кількість прянощів можна брати на свій смак.
Додайте мед, перемішайте.
Мед можна замінити цукром.
Проваріть чай 2-3 хвилини, а потім дайте настоятися 5 хвилин під кришкою. Процідіть чай через сито.