Чим корисна шипшина і як зробити чай / depositphotos.com

Чай з шипшини можна і потрібно пити всім тим, хто хоче зміцнити імунітет і зробити профілактику простудних захворювань, особливо в період зміни сезону. Також шипшина корисна при панкреатиті, холециститі і різних розладах кишечника. Якщо ви страждаєте від перепадів тиску і головних болів - настій з шипшини поліпшить самопочуття.

УНІАН розповість, як правильно пити шипшину і заварювати її, щоб була користь для здоров'я.

ВАЖЛИВО: ягоди свіжої або сушеної шипшини перед заварюванням потрібно промити під проточною водою, щоб очистити їх.

Відео дня

Як заварити шипшину в термосі - найпопулярніший спосіб

Багато людей заварюють шипшину саме в термосі - так виходить зберегти настій і його корисні властивості довше. Беріть термос об'ємом максимум в 2 літри, заповніть його ягодами на 1\3. Залийте шипшину гарячою водою (не окропом!), закрийте кришкою і залиште на 8-10 годин, щоб ягоди настоялися. Потім цей настій сміливо можна пити, а якщо ягоди були великі, то і заварювати їх повторно.

Як заварювати шипшина сушену або свіжу на плиті

Вам потрібно взяти каструлю, викласти туди промиті ягоди шипшини, залити теплою водою. Дотримуйтесь пропорцій - на кожні 500 мл води беріть 2 ст.л цілих ягід. Далі - залиште шипшину під кришкою на 30 хвилин, потім поставте на найменший вогонь і варіть ягоди 30 хвилин. В кінці зніміть каструлю з плити, остудіть і пийте.

Як заварити шипшину в чайнику - рецепти чаю

З шипшини можна зробити не тільки чистий відвар, але і різноманітні корисні чаї, які допоможуть зміцнити імунітет в будь-яку пору року.

З шипшиною, корицею і горіхами

  • сушена шипшина - 30 гр;
  • кориця - 1 паличка;
  • волоські горіхи - 30 гр;
  • сухий чорний чай - 0.5 склянки;
  • вода.

Шипшину подрібнити ножем або в блендері. Так само вчинити з горіхами, додатково обсмажити їх на розпеченій сковороді. Паличку кориці розламати на кілька частин. Змішати шипшину, горіхи, корицю і чорний чай, висипте в суху ємність і настоюйте 5-10 днів, щоб аромати перемішалися.

Щоб заварити чай, пересипте 1 ст.л суміші в заварник, залийте 300 мл гарячої води, дайте настоятися 15 хвилин, процідіть і пийте, як звичайний чай.

З шипшиною і журавлиною

  • сушена шипшина - 1.5 ст. л;
  • журавлина - 1 ст. л;
  • зелений чай - 1 ст. л;
  • вода - 600 мл.

У заварник висипати журавлину і шипшину, розім'яти ягоди ступкою. Зверху засипати зелений чай, залити окропом, настоювати 15-20 хвилин, потім процідити і пити.

Вас також можуть зацікавити новини: