Гарячий шоколад вийде смачнішим, ніж у кафе: 3 прості рецепти для дому

Розповідаємо, як приготувати гарячий шоколад вдома, щоб він не поступався напою з кав'ярні.

Гарячий шоколад із маршмеллоу давно асоціюється з домашнім теплом і затишком, якого так не вистачає в холодну пору року. Однак найсмачніші напої зазвичай доводиться купувати в кафе, оскільки порошкові аналоги часто не виправдовують очікувань.

Ми підібрали три простих варіанти, як зробити гарячий шоколад удома. З їхньою допомогою можна насолодитися смачними напоями та пригостити близьких.

Густий гарячий шоколад - рецепт із какао

Це ароматний і насичений десерт, який наповнить зимові вечори особливим теплом. Для нього беремо:

  • 300 мілілітрів молока;
  • 50 грамів шоколаду (70%);
  • столову ложку какао;
  • цукор;
  • дрібку кориці або ванілі;
  • збиті вершки.

Переходимо до того, як зробити гарячий шоколад. Молоко переливаємо в сотейник і ставимо нагріватися. Додаємо до нього какао і перемішуємо, щоб не було грудочок.

Шоколад дрібно рубаємо ножем і всипаємо в сотейник. Перемішуємо, поки він не розтане. Коли суміш стане однорідною, всипаємо цукор, ваніль або корицю для аромату.

Розливаємо напій по чашках і прикрашаємо його збитими вершками.

Гарячий шоколад - класичний рецепт

Також ми розібралися, як зробити гарячий шоколад із шоколаду. Для нього потрібно взяти:

  • 100 грамів шоколаду (темного);
  • 500 мілілітрів молока;
  • 50 мілілітрів вершків;
  • одну столову ложку цукру;
  • чайну ложку ванільного екстракту.

Шоколад дрібно рубаємо ножем. У сотейник наливаємо молоко і нагріваємо на слабкому вогні. Всипаємо шоколад, цукор, ваніль і вливаємо вершки. Акуратно помішуємо, поки суміш не стане однорідною, але не даємо їй закипіти.

Знімаємо з вогню і злегка збиваємо вінчиком - має утворитися легка пінка. Розливаємо напій по чашках і подаємо гарячим. Можна прикрасити шоколадною стружкою.

Гарячий шоколад - рецепт із ромом

Наостанок розглянемо, як приготувати гарячий шоколад із легкою алкогольною ноткою та неймовірним ароматом. Для нього беремо:

  • 100 грамів шоколаду (темного);
  • 200 мілілітрів молока;
  • 30 мілілітрів рому;
  • чайну ложку цукру;
  • дрібку кориці.

Розтоплюємо шоколад на водяній бані. Потім вливаємо молоко і перемішуємо. Останніми додаємо цукор, ром і корицю. Перемішуємо і подаємо цей густий десерт.

Для урізноманітнення можна брати кокосове молоко замість коров'ячого, змінювати спеції чи алкогольний напій. Наприклад, з дрібкою перцю чилі можна домогтися більш зігрівального ефекту.

Вас також можуть зацікавити новини: