Як зробити так, щоб борщ не втратив колір, і вийшов обалденно смачним - читайте на УНІАН.
З майонезом або сметанкою, з часничком або сальцем, під білий м'який батон або окраєць чорного хліба – у кожного їдця свої переваги, як і з чим їсти борщ. Ця страва - предмет гордості кожної господині.
У кожній родині є свій рецепт борщу, зі своїми секретами і тонкощами, який на все життя для членів сім'ї залишається самим-самим: найсмачнішим, домашнім і рідним. Але є і кулінарні хитрощі, як зварити борщ, щоб буряк не втратив колір, а якщо знати, в якому порядку треба закладати овочі в борщ – можна не переживати за смак і підсумковий вигляд готового блюда.
Класичний рецепт борщу передбачає, що в каструлю першою відправиться капуста, адже та вариться найдовше. Вже після капусти йде картопля і солодкий перець. Ну, і фінальний гастрономічний штрих - морква з цибулею після пасерування і заправки томатною пастою, і кислуватий буряк. Так прописано в більшості кулінарних книг.
Читайте такожЩо робити, якщо не вийшов пиріг: як виправити прикрі помилки
До того ж деякі господині борщ воліють варити з квашеною (кислою) капустою. А кислота варіння картоплі уповільнює. Тому поки звариться картопля - така капуста війде перевареною. В цьому випадку першою кладеться картопля.
Чи потрібна картопля в борщі взагалі - це вже справа смаку: є гурмани, які цей інгредієнт у борщ взагалі не додають.
Вся справа в буряку. Переварений буряк - ось головна причина, чому борщ виходить не червоний, а помаранчевий.
Є кілька способів, як зробити борщ насичено червоним:
Читайте також: