Як приготувати холодник з м'ясом або альтернативний гарячий варіант - дізнайтесь у матеріалі УНІАН.
Класичний холодник готується на хлібному квасі і буряковому відварі. І тільки ця обставина не дає нам назвати його борщем. Найчастіше, холодник подають холодним, але існують і гарячі варіанти. І те, і інше блюдо вимагає хрону - так смачніше.
Раніше ми розповідали, як приготувати солянку, а сьогодні поділимося рецептом іншого першого блюда.
Буряк очистити, нарізати кубиками. Бадилля промити, нарізати соломкою. Буряк скласти в каструлю, залити 1.5 води і додати 1.5 ст.л оцту. Через 30 хвилин додати бадилля, дати закипіти, проварити кілька хвилин і остудити.
Читайте такожЩо приготувати на вечерю: цікаві ідеї ситних страв
Змішати хрін, гірчицю, подрібнений часник, цукор і (за бажанням) оцет. Заправити борщ, посолити, поперчити. Подавати першу страву охолодженою зі сметаною.
Яловичину промити, в каструлі залити водою і довести до кипіння. Посолити і поставити на мінімальний вогонь. Накрити кришкою, варити 1 годину. Потім яловичину дістати з каструлі, остудити.
Картоплю очистити, нарізати кубиками. Викласти її в м'ясний бульйон і варити 5-7 хвилин. Цибулю і моркву очистити, моркву натерти на тертці, цибулю нарізати дрібними кубиками. Розігріти на сковороді олію, обсмажити цибулю і моркву 5-7 хвилин.
Читайте такожСуп харчо: як приготувати традиційне грузинське блюдо
М'ясо відокремити від кістки, додати в бульйон. Туди ж відправити овочеву зажарку і лавровий лист. Варити 5 хвилин, потім лавровий лист прибрати. Вимкнути вогонь, накрити кришкою і дати настоятися 5-6 хвилин. Подавати холодник гарячим з подрібненим кропом.
Буряк промити, кожну штучку загорнути у фольгу і запекти в духовці 45-60 хвилин при 180°C. Дістати буряк і остудити його. Огірки вийняти з розсолу, обсушити, нарізати соломкою. Те ж саме зробити з буряком, з'єднати з огірками. Кріп і часник дрібно нарізати, додати до овочів. Залити інгредієнти простоквашею і відправити в холодильник на 1-2 години. Перед подачею борщу в тарілку додати мінеральну воду, посолити і перемішати.
Вас також може зацікавити: