Такий супчик завжди виходить дуже насиченим і ситним.
Сирний суп – це завжди дуже смачно. А такий апетитний супчик із грибами просто не може не подобатися!
Приготовлені з сиром супи виходять дуже насиченими, ситними, ароматними й ніжними, їхній чудовий вершковий смак вражає. До того ж вариться ця перша страва доволі просто.
Картоплю промити, почистити й нарізати невеликими шматочками. Залити порізану картоплю чистою холодною водою, додати трохи солі й довести до кипіння. Варити 15 хвилин.
Читайте такожСоковито, смачно, ароматно: рецепти апетитної піци з грибами
Викласти цибулю і моркву на розігріту сковороду з олією, трохи обсмажити й додати нарізані шампіньйони. Обсмажувати все, періодично помішуючи, щоб випарилася основна маса рідини з печериць. Грибочки повинні злегка підрум'янитися.
Додати засмажку з овочів та печериць у каструлю з картоплею, довести до кипіння і проварити хвилину.
Плавлений сирок нарізати або натерти на тертці. Додати його в суп. Зняти суп з вогню і дати постояти 5 хвилин. Ще раз перемішати страву. Подавати суп бажано в гарячому вигляді, за своїм бажанням додати свіжу зелень.
Овочі помити, обсушити та почистити. Зняти шкіру з курячої ніжки, залити водою й варити 10-15 хвилин.
Нарізати кубиками картоплю, додати в каструлю, варити 15 хвилин. Дрібно нарізати ріпчасту цибулю.
Натерти моркву на великій тертці.
Капелюшки грибів очистити від шкірки, нарізати невеликими шматочками. Обсмажити в невеликій кількості олії.
Куряче м'ясо відокремити від кістки, розібрати на волокна, подрібнити плавлений сир та надрізати зубчик часнику.
Додати сир, курку, часник і засмажку в суп. Постійно помішуючи, варити 10 хвилин, посолити й поперчити за смаком. Вимкнути плиту, накрити кришкою і дати настоятися 10-15 хвилин. Суп добре смакуватиме з сухариками або грінками, зеленою цибулею або зеленню.
Гриби перебрати, гарненько помити й нарізати на великі шматочки (частину можна порізати пластинками для прикрашання готової страви).
Читайте такожНіжне ризото з грибами: як приготувати апетитну страву
Петрушку та зелену цибулю помити, обсушити. Цибулю дрібно порубати, петрушку можна залишити гілочками, а можна теж дрібно порубати.
Пармезан натерти на середній тертці.
Покласти на середній вогонь великий сотейник, додати олію. Коли вона розігріється, викласти в сотейник цибулю. Обсмажувати її, помішуючи впродовж 5 хвилин. Потім додати часник і гриби, готуємо все, не припиняючи помішувати, ще 5 хвилин.
Влити у сковороду бульйон, довести до кипіння, після чого зменшити вогонь на мінімум і тушкувати під закритою кришкою 8 хвилин.
Перелити в підходящу ємність і подрібнити за допомогою блендера на пюре, після чого отриману масу перелити в каструльку. Довести до кипіння, додати вершки, сіль, перець, перемішати й потримати 2-3 хвилини на вогні.
Висипати пармезан, перемішати й одразу прибрати суп із вогню. Розкласти суп по тарілках, прикрасити рубаною зеленню, а також можна підсмаженими пластинками грибів або сухариками.