Коли гості на порозі: прості і смачні святкові страви на швидку руку

Швидкий святковий обід, який не соромно подати гостям.

Свято - це привід відпочити, а не годинами бігати між плитою і духовкою в спробі приготувати десять кулінарних шедеврів. Шикарний святковий обід можна приготувати всього за 40 хвилин з доступних продуктів. Ці рецепти виручать вас в разі, якщо часу до приходу гостей дуже мало, а в холодильнику порожньо.

В іншій добірці ми розповідали, які оригінальні святкові закуски можна приготувати цього літа.

Закуска на швидку руку – рулети з лаваша з сиром

  • Лаваш – 2 шт.
  • Яйця – 4 шт.
  • Твердий сир – 200 г.
  • Зелень – пучок.
  • Часник – 2 зубч.
  • Сметана або майонез – 3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком.
  • Олія для смаження.

Яйця поставити варитися круто. Натерти сир, дрібно порізати зелень, порубати часник. Варені яйця розім'яти виделкою. Змішати яйця з сиром, зеленню, часником і сметаною або майонезом. Викласти на лаваш і згорнути рулет. Рулетики викласти на розігріту сковороду з маслом і обсмажити з двох сторін. Якщо часу немає, можна підігріти в мікрохвильовці.

Печериці в клярі з легким соусом

  • Печериці – 500 г.
  • Яйцяь – 2 шт.
  • Борошно або панірувальні сухарі.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Пучок петрушки і кропу.
  • Зелена цибуля – 50 г.
  • Сметана або натуральний йогурт – 400 г.

Читайте такожХуднемо смачно: рецепти апетитних літніх салатівВеликі гриби розрізати четвертинами, дрібні залишити цілими. Обмити гриби і видалити бруд. Яйця збити з сіллю і перцем. Вмочити гриби в яйця, обваляти в борошні або сухарях і обсмажити до золотистої скоринки. Цибулю, зелену цибулю і зелень дрібно нарізати і змішати зі сметаною. Подати гриби з соусом до столу.

Курячі відбивні з помідорами і сиром

  • Куряче філе – 500 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Помідор – 2 шт.
  • Сир твердий – 150 г.
  • Борошно.
  • Олія для смаження.

Куряче філе нарізати тонкими пластинами і відбити молотком. Посолити і поперчити з двох сторін. Яйця збити міксером. Помідори нарізати кружечками, сир – тонкими пластинами. Кожну відбивну обваляти в борошні. Потім на одну сторону відбивної покласти сир і кружечок помідора. Вмочити відбивну в яйці і обсмажити на сковороді з двох сторін.

Салат на швидку руку з крабовими паличками і овочами

  • Крабові палички – 200 г.
  • Болгарський перець – 1 шт.
  • Стручкова квасоля – 100 г.
  • Консервований горошок – 150 г.
  • Маслини – 100 г.
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Лимонний сік.

Стручкову квасолю відварити до готовності в підсоленій воді. Крабові палички нарізати навскоси. Перець порізати соломкою. Змішати в салатниці крабові палички, перець, відварну квасолю, маслини і горошок. Заправити маслом і лимонним соком, посолити.

Десерт на швидку руку – фрукти в шоколаді

  • Фрукти (банани, яблука, груші, апельсин) – 400 г.
  • Чорний шоколад – 1 плитка.
  • Жменя арахісу (або розкришеного печива).
  • Сік лимона або лайма.

Шоколад розтопити в мікрохвильовці. Арахіс обсмажити на сухій сковороді. Фрукти злегка скропити лимонним соком. Умочіть кожен фрукт або його половинку в шоколад, а потім в арахіс або печиво. Викладіть на тарілки.

Читайте також інші рецепти: