
Ідеальний салат має бути не тільки ситним, а й корисним. У рецептах, які ми зібрали, не буде жирних і калорійних страв. Ми пропонуємо вам кілька варіантів смачних і простих у приготуванні салатів.
Раніше ми розповідали про те, як зробити бургер удома.
Авокадо, тунець і помідори чері

- авокадо - 1 шт;
- листя салату - 1 пучок;
- помідори чері - 300 гр;
- консервований тунець - 2 банки;
- огірки - 300 гр;
- фіолетова цибуля;
- сік 0.5 лимона;
- оливкова олія - 2-3 ст.л;
- кінза;
- сіль, спеції.
Заправка: оливкова олія, кінза, лимонний сік, сіль і спеції.
Помити і порвати руками листя салату. Помідори чері розрізати навпіл. Огірки й авокадо помити, почистити та нарізати. Із банок із тунцем злити олію, тунець нарізати шматочками. Усі складові викладаємо в тарілку, перемішуємо, додаємо цибулю і заправку.
Шинка, персики та моцарела

- персики - 4 шт;
- листя салату з руколою - 150 гр;
- шинка - 4 шматочки;
- моцарела - 8 шматочків;
- оливкова олія, бальзамічний укус;
- сіль, спеції.
Зняти з персиків шкірку, нарізати, змастити маслиновою олією і злегка підсмажити на сковороді. На тарілку викласти салат із руколою, з боків розмістити персики. У центрі - моцарела, з боків - шинка. Перед подачею полити салат заправкою і посипати спеціями.
Салат "Дачний"

- яйце куряче - 1 шт;
- картопля - 2 шт;
- огірок - 1 шт;
- салат айсберг - 60 гр;
- редис - 25 гр;
- вершки - 15 мл;
- сметана - 20 гр;
- часник - 20 гр;
- сік лимона;
- вершкове масло - 5 гр;
- маслини - 10 шт;
- кріп, чебрець, сіль, перець, спеції.
Читайте такожЯк вибрати м'ясо на шашлик: секрети ідеальної страви та 5 найкращих рецептівкартоплю з травами і вершковим маслом, потім злегка підсмажити. Зварити яйце. Приготувати соус: сметана, вершки, сік лимона, часник і кріп. Нарізати овочі та з'єднати з соусом. Маслини підсушити в духовці та перебити в блендері. Посипати маслинами салат. Яйце і картоплю розрізати, викласти поруч з овочами.
З бужениною та картоплею

- червоний солодкий перець - 2 стручки;
- картопля - 400 гр;
- оливкова олія - 8 ст.л;
- мікс салату - 150 гр;
- буженина - 300 гр;
- карі порошок - 1 ч.л;
- лимонний сік - 1 ст.л;
- моцарела - 200 гр;
- мелений чорний перець, сіль. спеції.
Розігріти духовку до 200°C. Узяти стручки, розрізати навпіл, видалити з них насіння і, виклавши на папір шкіркою догори, запікати в духовці 10 хвилин. Після цього накрити перець мокрим рушником і почекати, поки він охолоне. Зняти шкірку, стручки нарізати смужками. Картоплю відварити, нарізати шматочками, покласти на деко, змастити маслиновою олією, посипати спеціями і запікати 20 хвилин. Листя салату перебрати, промити, просушити і порвати руками. Нарізати буженину смужками, порошок каррі змішати з олією і змастити картоплю в духовці. Викласти на картоплю буженину і запікати 3 хвилини. З'єднати перець, картоплю, буженину, листя салату і моцарелу. Змішати лимонний сік з олією і заправити соусом салат.
Легкий овочевий салат із сиром

- яблуко - 1 шт;
- цибуля ріпчаста - 1 шт;
- рукола - 100 гр;
- листя салату - 100 гр;
- моцарела - 50 гр;
- волоські горіхи - 50 гр;
- оливкова олія;
- сік лимона;
- зелень петрушки;
- мед - 1 ст.л;
- сіль, спеції.
Промити, просушити руколу і листя салату, потім порвати руками. Горіхи підсмажити на сковорідці та подрібнити в блендері. Цибулю нарізати півкільцями, сир - пластинками. Яблуко очистити від шкірки, нарізати кільцями і скропити соком лимона.
Зробити соус: мед, оливкова олія, сіль і перець. Перемішати, заправити овочі. Почекати 10 хвилин, щоб інгредієнти просочилися соусом. Викласти салат на блюдо, прикрасити сиром і горіхами.