Що приготувати на свято / depositphotos.com

Літо відкриває широкі можливості для кулінарних шедеврів - велика кількість свіжих фруктів, овочів і ягід дають волю фантазії. День народження, дівич-вечір або будь-яке інше свято не обійдуться без оригінальних страв на столі. Ми пропонуємо рецепти закусок, салатів і десертів, які точно порадують ваших друзів.

Страви на свято - торт "Наполеон" із сиром, шинкою та ананасом

Несолодкий "Наполеон" / depositphotos.com
  • бездріжджове листкове тісто - 300 гр;
  • блакитний сир (можна взяти інший) - 150 гр;
  • шинка - 100 гр;
  • ананас консервований - 75 гр;
  • волоські горіхи - 40 гр;
  • часник - 1 зубчик;
  • вершки - 50 мл;
  • яйце - 1 шт.

Розкладаємо листкове тісто на деку і нарізаємо прямокутниками. Для торта в 4 шари потрібно 6 прямокутників. Збиваємо яйце і змащуємо всі коржі. Робимо кілька проколів у тісті, щоб під час випікання вони зберігали форму. Розігріваємо духовку до 190°C і випікаємо 15-20 хвилин. Дістаємо коржі з духовки і чекаємо, поки вони охолонуть.

Готуємо начинку: у ємність ламаємо сир і наливаємо вершки. Додаємо часник, пропущений через прес, усе перемішуємо. Шинку й ананас нарізаємо дрібним кубиком, горіхи дробимо. З'єднуємо все це з сиром і часником, перемішуємо.

Відео дня

Починаємо "збирати" торт: 2 коржі відкладаємо в сторону. З рештою чинимо так: беремо один корж, викладаємо на нього 2 ст.л начинки, накриваємо другим. За таким принципом використовуємо всі коржі. 2 коржі, які ми відкладали, подрібнюємо на крихту і посипаємо нею торт. Відправляємо закуску в холодильник на 30-60 хвилин.

Святкові страви з риби - 3 чудових рулети - 3 чудових рулети

Смачні рулети на свято / depositphotos.com

Для рулету з червоною рибою:

  • тостовий хліб - 4 скибочки;
  • червона риба - 200 гр;
  • сир сирний - 80 гр;
  • майонез - 2 ст.л;
  • зелена цибуля - пучок.

Нарізаємо рибу тонкими пластинками, у хліба зрізаємо скоринки. Застилаємо стіл плівкою і викладаємо зверху рибу внахлест. Змащуємо майонезом, викладаємо хліб теж внахлест. Беремо качалку і прокочуємо, щоб "шви" з'єдналися. Зверху додаємо сирний сир і дрібно нарізану цибулю. Згортаємо рулет за допомогою плівки. Перекладаємо на чисту плівку, згортаємо міцніше, по краях закручуємо плівку і прибираємо закуску в холодильник на ніч.

Для рулету з крабовими паличками:

  • тостовий хліб - 4 скибочки;
  • крабові палички - 8-10 шт;
  • сир сирний - 80 гр;
  • майонез - 2 ст.л.

Порада: краще купити охолоджені, а не заморожені палички.

Беремо 4-6 штук крабових паличок, розгортаємо їх і розкладаємо на плівці внахлест. Зверху змащуємо майонезом. Палички, що залишилися, нарізаємо і змішуємо з майонезом і сирним сиром. Потім викладаємо внахлест хліб і прокочуємо качалкою. Загортаємо в плівку так само, як рулет із рибою, прибираємо на ніч у холодильник.

Для рулету з шинкою:

  • хліб тостовий - 4 скибочки;
  • шинка - 6-8 скибочок;
  • корнішони - 3-4 шт;
  • сир "Чеддер" - 6-7 скибочок;
  • майонез - 3-4 ст.л.

Розкладаємо шинку, зверху змащуємо майонезом. Викладаємо зверху хліб, потім сир. На один із країв рулету кладемо корнішони, загортаємо закуску. Дивіться, щоб корнішони опинилися в центрі. Повторюємо процедуру з плівкою, як у попередніх варіантах рулету, прибираємо закуску на ніч у холодильник.

Що приготувати на свято - креветки по-мексиканськи

Для тих, хто любить морепродукти/ ua.depositphotos.com
  • оливкова олія - 2 ч.л;
  • креветки - 18 шт;
  • мелений чилі - 0.5 ч.л;
  • соус гуакамоле - 3\4 склянки;
  • чіпси - 18 шт;
  • кінза - за бажанням.

Розігріваємо сковороду з олією на сильному вогні. Викладаємо креветки, додаємо чилі й обсмажуємо 3 хвилини. Перемішуємо, поки креветки не стануть рожевими.

На кожну чіпсинку викладаємо ложку гуакамоле, зверху - креветку. Перед тим, як подавати на стіл, можна посипати кінзою.

Святкове меню - кальмари в часниковому соусі

Легкий салат із кальмара / depositphotos.com
  • кальмари - 300-400 гр;
  • часник - 2-3 зубчики;
  • петрушка - 1 пучок;
  • оливкова олія - 50 мл;
  • винний оцет - 1-2 ст.л;
  • цукор - на кінчику чайної ложки;
  • сіль, перець - за смаком.

Для розсолу:

  • сіль - 0.5 ч.л;
  • перець горошком - 1 ч.л;
  • лавровий лист - 1-2 шт;
  • вода - 1 л;
  • спеції для риби - 0.5 ч.л.

Готуємо розсіл: у киплячу воду додаємо всі зазначені інгредієнти. Миємо і чистимо кальмари, відварюємо їх у розсолі 10 секунд з моменту закипання. Якщо кальмари великі, то 15 секунд.

Читайте такожЕкзотичний фрукт: користь і шкода авокадо, поради, як вибрати стиглийдрібно петрушку, часник подрібнюємо і додаємо, потім кладемо оцет, сіль, цукор, перець і олію. Пробуємо соус і додаємо сіль або цукор за потреби.

Дістаємо кальмари з розсолу і нарізаємо соломкою. З'єднуємо з соусом і настоюємо мінімум 20 хвилин. Подаємо до столу на загальному блюді.

Святкові десерти - кавовий крем-мус

Легкий десерт для святкового столу / depositphotos.com
  • розчинна кава - 20 гр;
  • цукрова пудра - 150 гр;
  • крижана вода - 100 мл;
  • холодне молоко - 100 мл;
  • чорний шоколад - за бажанням.

Воду кладемо в морозильну камеру і чекаємо 30-40 хвилин, поки в ній частково не утвориться лід. Молоко можна залишити на 10-15 хвилин, щоб воно охололо, але не замерзло.

Переливаємо охолоджені рідини у велику посудину, додаємо каву та цукрову пудру. Збиваємо масу міксером 10 хвилин. Ви побачите, що через 1-2 хвилини суміш густішає і світлішає. Якщо цього не відбувається, помістіть її в морозилку на 10-15 хвилин, а потім збивайте.

Продовжуємо збивати доти, доки маса не збільшиться в об'ємі в 4-5 разів. Потім розливаємо десерт по формах і відразу подаємо. За бажанням можна прикрасити страву тертим шоколадом.

Торт на День народження - рецепт фруктових солодощів без випічки

Йогуртовий торт / depositphotos.com
  • полуниця (можна брати інші ягоди) - 0.5 кг;
  • йогурт - 1 л;
  • печиво цукрове або фітнес - 500 гр;
  • молоко - 200 мл;
  • желатин - 30 гр;
  • м'ята - для прикраси.

Заливаємо желатин водою у співвідношенні 1:6 і залишаємо набухати. Печиво подрібнюємо, додаємо молоко і перемішуємо, поки маса не набуде консистенції тіста. Викладаємо масу у форму і рівномірно розподіляємо. Зверху додаємо ягоди.

Желатин підігріваємо на плиті до розчинення, але не кип'ятимо. В окремій ємності змішуємо желатин і йогурт. Заливаємо сумішшю форму і відправляємо в холодильник на 6-8 годин (можна на ніч).

Вас також може зацікавити: