Правильно приготоване тісто визначить смак вашої паски.
2 травня українці відзначатимуть Великдень, а разом з ним зустрінуть закінчення посту і, звичайно ж, порадіють пасхам на столі. Смак покупної паски ніколи не зрівняється з домашнім. Щоб зробити випічку ніжною і повітряною, потрібно замісити гарне тісто з правильним співвідношенням інгредієнтів. Паску можна приготувати на сухих і живих дріжджах, або без дріжджів. Випікаються паски 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Читайте такожПухкі англійські хрестові булочки: як приготувати ніжну й ароматну випічку
Яйця збити з рештою цукру, сіллю і ваніліном. Влити розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло, перемішати. Додати активовану дріжджову суміш і знову перемішати. Частинами всипати борошно і перемішувати тісто, потім всипати подрібнені курагу і родзинки.
Коли тісто загусне, перекласти на посипану борошном поверхню і вимісити його. Покласти в миску, накрити рушником і залишити на 1.5 години. Через зазначений час тісто обминаємо, залишаємо ще на 1 годину. Після цього воно готове до роботи.
Читайте такожКрасиві крашанки на Великдень: прості й оригінальні способи фарбування яєць
Масло розтопити, додати до нього цедру, цукор і ванільний цукор. Додати кефір з содою. Всипати в суміш борошно і родзинки і розмішати ложкою. Після цього тісто готове до роботи. Під час запікання воно піднімається в два рази.
Для опари в тепле молоко додати столову ложку цукру, 2 ложки борошна і дріжджі. Перемішати, накрити плівкою і залишити на 30 хвилин в теплому місці. Білки яєць відокремити від жовтків. Збити жовтки з цукром, що залишився, і ванільним цукром. Окремо збити білки з дрібкою солі до стійкої піни.
В опару додати збиті жовтки, олію, розтоплене вершкове масло, білки і борошно, добре перемішати. Прибрати тісто в тепле місце на 2 години. родзинки залити окропом на 30 хвилин. Після цього тісто можна випікати. Заповнювати ним формочки потрібно на 2/3.
Читайте також інші рецепти: